Dit is waarom al uw werknemers mee moeten willen doen aan een Preventief medisch onderzoek (PMO)

Het Preventief medisch onderzoek (PMO) geeft uw werknemers inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid. Het PMO bekijkt onder meer het energieniveau, werkvermogen, welbevinden, de leefstijl en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Alle werknemers krijgen een persoonlijk adviesgesprek op basis van de resultaten uit hun onderzoek. Hierdoor biedt het PMO niet alleen inzicht, maar ook oplossingen. De privacy van uw werknemers is hierbij gewaarborgd.

Voordelen van het PMO

PMO brengt gezondheid in kaart

Wie zich gezond en energiek voelt, kan optimaal genieten van de mooie dingen in het leven. Maar de meeste mensen staan pas stil bij hun gezondheid als er al iets aan de hand is. Werknemers die bewust bezig zijn met hun gezondheid en leefstijl, kunnen voorkomen dat ze gezondheidsklachten krijgen. Een Preventief medisch onderzoek is meer dan een uitgebreide health check voor werknemers. Het is een goede manier om inzicht te krijgen, bewustwording te creëren en vitaliteit op de werkvloer te bevorderen.

De voordelen van een PMO:

  • Werknemers krijgen te horen hoe het ervoor staat met de eigen gezondheid en vitaliteit.
  • Daarnaast krijgen werknemers een adviesgesprek met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om de gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever, de privacy van uw werknemers is dus gewaarborgd.
  • Deelname is gratis en vrijwillig voor werknemers.

Vervolg PMO

Het PMO kan voor uw bedrijf de perfecte basis zijn voor een meerjaren actieplan gericht op vitaliteit en inzetbaarheid. U kunt het zien als ‘nulmeting’. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen koppelen de resultaten terug. Vaak doen ze dat in de vorm van ‘actie-workshops’, waarbij ze samen met de werkgever en werknemers vervolgacties bedenken. Het is dan ook niet alleen het PMO zélf dat het verschil maakt in de verzuimverlaging, maar vooral ook het vervolg dat de organisatie eraan geeft, op basis van de visie op gezond werken.

Toolkit voor de werknemer

Het succes van het PMO hangt mede af van de deelname van uw werknemers. Die is vrijwillig. Als u een PMO bij ArboNed uitvoert, ondersteunen wij u bij het informeren over, en enthousiasmeren van uw werknemers. U ontvangt van ons een uitgebreide toolkit met een aankondigingsbericht, poster, leaflet en intranetteksten. En er is een webpagina voor werknemers. Zo kunt u snel en effectief uw eigen 'gezondheidscampagne' voeren.

Deelname werknemer PMO
Voorbeeld poster 

Lees meer over het PMO

 

Gerelateerde nieuwsberichten