Donatie voor het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam

  • Leestijd
    2 minuten
  • 24 september 2021 aangemaakt
  • 28 september 2021 bijgewerkt

Op 4 september 2021 won het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam goud op de Paralympische Spelen in Tokio. Op 23 september reikte ArboNed samen met mede-ambassadeurs Flokk en Vepa en hoofdsponsor SKO een cheque uit die ten goede komt aan het rolstoelbasketbal en het team.

Nederlands rolstoel basketbalteam

Het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam van coaches Gertjan van der Linden en Irene Sloof behoort tot de wereldtop. Met de bijnaam Orange Lions wordt het team internationaal geroemd en gevreesd. Na het binnenhalen van het wereldkampioenschap (2018), het Europees kampioenschap (2019) en brons op de vorige Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, werd het team deze zomer dus ook Paralympisch kampioen. 

The only way is up

Speciaal voor het team bracht de band Enorm in aanloop naar de Spelen het nummer UP uit met een videoclip waarin de basketbalvrouwen de hoofdrol spelen. Het nummer gaat over diepe dalen en het samen bereiken van hoge pieken. Tegenslag door ziekte, een ongeluk of blessure is iets wat de paralympiërs met elkaar verbindt. De videoclip werd al ruim 10.000 keer bekeken. Met de clip vragen zij aandacht voor hun sport en willen zij hun sport extra op de kaart zetten.

Bekijk de video hier:

Overhandiging cheque

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 23 september reikte ArboNed samen met hoofdsponsor SKO en mede-ambassadeurs Flokk en Vepa  een cheque uit ter waarde van € 5000,- die ten goede komt aan het rolstoelbasketbal. Met deze extra donatie willen we het team ondersteunen bij hun sportieve prestaties en het verder brengen van hun sport.

ArboNed als ambassadeur

ArboNed is samen met bedrijven SKO, Vepa en Flokk ambassadeur van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam. Voor ArboNed, als arbodienst die staat voor gezond ondernemen, is het verhaal van de speelsters een inspirerend voorbeeld van veerkracht, teamwork en moed. ArboNed werkt ook samen met Stichting Basketball Experience NL en het Nederlands rolstoelbasketbalteam in het project Sitness dat aandacht vraagt voor de ongezonde gevolgen van langdurig zitten.