Vier redenen om te Wandelen Tijdens je Werkdag!

Gezonde en vitale werknemers zijn productiever en verzuimen minder. Beweging is gezond. Uit onderzoek blijkt echter dat werknemers met een zittend beroep gemiddeld 9,1 uur per dag zitten. Geen betere dag dan vandaag, 6 april, om hier verandering in te brengen: Wandel Tijdens je Werkdag! Vier redenen waarom u wilt dat uw medewerkers elke dag een wandeling maken. 

Wandel tijdens je werk dag

1. Wandelen is goed voor je gezondheid

Medewerkers verbeteren hun gezondheid door buiten te wandelen. Helemaal als zij dat in de natuur doen. Alleen al het kijken naar bomen en planten maakt het brein rustiger. Medewerkers ervaren dan minder pijn en stress. Laat werkstress nu net beroepsziekte nummer 1 zijn volgens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  

2.    Wandelen is een boost voor uw immuunsysteem

Een dagelijkse wandeling is een goed wapen tegen verkoudheid. Regelmatig bewegen helpt medewerkers om hen fysiek fit te houden en hun immuunsysteem te versterken. 

3.    Wandelen helpt ontspannen

Tijdens het wandelen voelen medewerkers zich meer ontspannen. Ook zorgt wandelen voor een betere slaap, een betere slaap, beter humeur en betere concentratie. Reden genoeg dus voor een wandeling!

4. Wandelen verbetert het geheugen

Een wandeling versterkt de verbindingen in de hippocampus van uw medewerkers. Dit breingebied speelt een belangrijke rol in het vermogen om zaken te onthouden. De hippocampus is één van de eerste breingebieden die wordt aangetast door veroudering, dus voorkom dit door te wandelen.

Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt uw werknemers er zich bewust van maken en helpen bij het maken van andere keuzes

Leefstijlprogramma’s van ArboNed

U heeft uw personeel aan het wandelen gekregen? Super! Hou dit vast door ingesleten gewoontes bij uw werknemers aan te pakken. Kunt u op dit gebied coaching en concreet advies gebruiken? Schakel dan laagdrempelig een ervaren deskundige in: Mijn vitaliteitsexpert. Een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige helpt u (naar wens telefonisch) met elk gewenst vitaliteitsvraagstuk.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten