Drie tips voor Fiets naar je Werk-dag

Leestijd
2 minuten

Gezonde en vitale werknemers zijn productiever en verzuimen minder. Beweging is gezond. Geen betere dag om hiermee te beginnen dan vandaag, 16 september: Nationale Fiets naar je Werk Dag! Drie redenen waarom u wilt dat uw medewerkers elke dag op de fiets naar de zaak komen.

fiets

1.    Uw personeel fietst de file zo voorbij

Fietsers hebben geen last van (onvoorspelbare) files. De verwachte aankomsttijd is op de fiets dus makkelijker te voorspellen dan in de auto. Op elk moment fluitend de deur uit, zonder de fileberichten angstvallig in de gaten te houden.

Uw werknemers hebben bovendien geen last van de ergernissen en stress die filerijden veroorzaken. Laat werkstress nu net beroepsziekte nummer 1 zijn volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

2.    Minder stress door te fietsen

Op de fiets dus geen filestress, maar juist de kans om even uit het hoofd en in het lichaam te gaan. Stress neemt af dankzij beweging en die dagelijkse fietstocht naar kantoor is dan alvast mooi meegenomen. Zeker voor de drukbezette medewerkers die het sporten maar lastig kunnen inpassen naast werk en gezinsleven.

3.    Fietsen is goed voor de gezondheid

Werknemers die minimaal vijf dagen per week, dertig minuten per dag fietsen hebben een betere weerstand, spierkracht en conditie. Doordat ook de hartspieren sterker worden van fietsen, verbetert de algehele gezondheid. Fietsers hebben bijvoorbeeld minder last van hartritmestoornissen.

Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt uw werknemers er zich wel bewust van maken en hen helpen bij het maken van andere keuzes.

Stimuleer werknemers via een fietsplan

Werknemers waarderen het fietsplan als secundaire arbeidsvoorwaarde. Er geldt nog steeds belastingvoordeel en het fietsplan kan mooi worden ingepast in uw vitaliteitsbeleid.

Leefstijlprogramma’s van ArboNed

U heeft uw personeel op de pedalen gekregen? Super! Hou dit vast door ingesleten gewoontes bij iw werknemers aan te pakken. Kunt u op dit gebied coaching en concreet advies gebruiken? Schakel dan laagdrempelig een ervaren deskundige in: Mijn vitaliteitsexpert. Een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige helpt u (naar wens telefonisch) met elk gewenst vitaliteitsvraagstuk.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezonde leefstijl
09 maart 2023

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer