PMO Metaal: een unieke gezondheidscheck voor de metaal en techniek

Leestijd
2 minuten

Mkb-metaalbedrijven moeten meer werk verzetten met minder medewerkers, die gemiddeld steeds ouder worden. Het is dus belangrijk dat uw werknemers duurzaam inzetbaar zijn. Speciaal voor metaal- en techniekbedrijven is er een gezondheidscheck die is afgestemd op de branche: het PMO Metaal. Uniek in Nederland en beschikbaar voor alle leden van Koninklijke Metaalunie.

Direct afsluiten Meer informatie

ePMO Metaal Metaalunie

Verzuim voorkomen, kosten verlagen

Het PMO Metaal geeft u snel en gemakkelijk inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van uw werknemers. De online vragenlijst is ontwikkeld in samenwerking met Koninklijke Metaalunie en specifiek afgestemd op de werkzaamheden in de metaal- en techniekbranche.En dat vanaf slechts € 54 per werknemer.

Werknemers krijgen actueel inzicht in hun gezondheid, leefstijl en eventuele gezondheidsrisico’s. Zo weten zij wat ze kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren. U komt erachter welke maatregelen u moet nemen om uw organisatie gezonder en vitaler te maken. Op die manier kunt u voorkomen dat er medewerkers ziek worden. Doe er uw voordeel mee, want gemiddeld kost één dag verzuim € 315.

Voldoe aan uw wettelijke verplichting

Elke werkgever is verplicht om medewerkers periodiek een gezondheidsonderzoek aan te bieden. Bijvoorbeeld het Preventief medisch onderzoek. De online PMO-vragenlijst is een goede stap om verzuim door uw werknemers te voorkomen. Afhankelijk van de risico’s binnen uw bedrijf kan het zijn dat er ook fysieke onderzoeken moeten plaatsvinden. De risico’s binnen uw bedrijf staan in de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en het bijbehorende Plan van aanpak. Mogelijk worden de fysieke risico’s al onderzocht in de verplichte keuringen van uw medewerkers. Dan is een fysiek onderzoek niet nodig voor uw PMO. 

Dit levert het PMO u en uw werknemers op

✔ Kostenbesparing

Een goed uitgevoerd PMO leidt tot gezonde en vitale medewerkers, minder verzuim, lagere verzuimkosten en minder instroom in de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA).  

✔ Inzicht in leefstijl en gezondheidsrisico’s

Uw medewerkers krijgen inzicht in hun gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s.

✔ Bewustwording belang gezondheid

Ze zijn zich beter bewust van het belang van een goede mentale en fysieke gezondheid.  

✔ Helder inzicht in gezondheidsrisico’s

U krijgt inzicht in relevante (gezondheids)risico’s voor uw bedrijf. De privacy van uw werknemers is daarbij geborgd. Zo bouwt u aan een gezonde toekomst voor u en uw medewerkers.

✔ Voldoen aan de wet

Met het PMO Metaal kunt u voldoen aan uw wettelijke verplichting om uw medewerkers periodiek een preventief medisch onderzoek aan te bieden. Mogelijk moeten uw werknemers ook fysieke onderzoeken doen.

Direct afsluiten

Voorkomen van verzuim

ArboNed biedt u graag informatie en praktische hulpmiddelen voor een gezond en vitaal bedrijf. Dit doen we aan de hand van kwartaalthema’s gericht op het voorkomen van verzuim. Dit kwartaal staat 'een gezond bedrijf' centraal. Blijf via onze website en nieuwsbrief op de hoogte.

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezonde leefstijl
09 maart 2023

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer