Het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum onderdeel van HumanTotalCare

Leestijd
2 minuten
26 maart 2021 bijgewerkt

Per 1 februari is het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum (DIC) onderdeel van HumanTotalCare. Het DIC focust zich op organisaties waar werknemers in onregelmatige diensten werken, bijvoorbeeld in ploegendiensten. De dienstverlening van het DIC is gericht op het behouden en verbeteren van de gezondheid en productiviteit van deze werkenden. Dankzij de samenwerking profiteren ook de medewerkers van ArboNed-klanten van de kennis en kunde van het DIC. ArboNed is onderdeel van HumanTotalCare.

Het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum wordt onderdeel van HumanTotalCare

In Nederland werken volgens werkgeversvereniging AWVN circa 1,4 miljoen mensen in onregelmatige diensten. Dit aantal zal de komende jaren stijgen. Het DIC adviseert organisaties op strategisch, tactisch en operationeel niveau en helpt door middel van praktische maatwerkprogramma's (trainingen, coaching en diensten). Van inzicht, via relevantie, komen tot activatie. Hans Spanjers, directeur DIC: “Wil je werken in onregelmatige diensten op lange termijn volhouden, dan is het goed je bewust te zijn van hoe je daar met je leefstijl op kan inspelen. Denk aan slapen, voeding en sociale context. Het DIC vertaalt medisch- en wetenschappelijk onderzoek naar praktische tips.”

ArboNed, HumanCapitalCare, Mensely en Focus Nederland, onderdeel van HumanTotalCare, zien de vraag over duurzame inzetbaarheid bij onregelmatig werken toenemen. Hoe houden we onze medewerkers tot aan hun pensioen gezond, gemotiveerd en productief? Reden waarom HumanTotalCare meerwaarde ziet in het in huis halen van de praktische expertise van het DIC op dit vlak. Michel Verwoest, CEO HumanTotalCare: “Met de komst van het DIC verrijken we ons aanbod op het gebied van praktische interventies, waardoor we meer van waarde kunnen zijn voor onze groeiende groep 24/7-klanten.”

In 2021 organiseert het DIC 'De nacht van de Arbeid'. Hiervoor kunt u zich als werkgever aanmelden via onderstaande knop om de in de nacht werkende collega’s extra aandacht en waardering te geven

Aanmelden

 

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezonde leefstijl
09 maart 2023

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer