Hoe een vertrouwenspersoon van ArboNed u kan helpen

Sinds #MeToo is er extra aandacht voor de vertrouwenspersoon binnen het bedrijfsleven. ArboNed weet hoe belangrijk deze persoon binnen het bedrijf kan zijn. Daarom leiden wij werknemers binnen één dag op tot vertrouwenspersoon binnen het eigen bedrijf en leveren wij externe vertrouwenspersonen die eventueel in combinatie met de interne vertrouwenspersoon samenwerken.

Wij spreken Marcel Oldenhuizing, extern vertrouwenspersoon van ArboNed over de rol en verantwoordelijkheden van de vertrouwenspersoon

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) Tamara van Ark vindt het belangrijk dat een werknemer die het slachtoffer is van ongewenst gedrag dit kan bespreken met een vertrouwenspersoon: “Deze kan helpen door te luisteren, mee te denken over oplossingen en eventueel door te verwijzen. Ook kan een vertrouwenspersoon een belangrijke rol spelen door ongewenst gedrag vroegtijdig te signaleren en erger te voorkomen.”

Wij spreken onze bedrijfsmaatschappelijk werker en extern vertrouwenspersoon Marcel Oldenhuizing over deze belangrijke rol en de taken en verantwoordelijkheden. Lees hier het interview: "De vertrouwenspersoon is partijdig en doet niets zonder toestemming"

Extern vertrouwenspersoon in uw bedrijf?

Bent u benieuwd wat een extern vertrouwenspersoon in uw bedrijf kan betekenen? Uw persoonlijke contactpersoon bij ArboNed helpt u graag verder. Heeft u nog geen persoonlijke contactpersoon kunt u ons altijd bereiken via 030 299 62 77 of salessupport@arboned.nl.

Training Vertrouwenspersoon

Neemt iemand uit uw organisatie de functie van vertrouwenspersoon op zich? Dan is het belangrijk dat diegene een stevige basiskennis heeft binnen het complexe werkveld van de vertrouwenspersoon. Onze training is daarvoor heel geschikt. Specifieke voorkennis is niet vereist, wel is het belangrijk dat de deelnemer het vertrouwen heeft van de organisatie.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten