In 5 stappen psychosociale arbeidsbelasting (PSA) aanpakken en voorkomen

Pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en agressie op het werk (oftewel: psychosociale arbeidsbelasting, PSA), het kan in elk bedrijf voorkomen. Niet alleen door werknemers onder elkaar, maar ook door bijvoorbeeld klanten, patiënten, of andere relaties. Als het binnen uw bedrijf voorkomt, kan dat ernstige gevolgen hebben voor uw medewerkers en uw bedrijfsvoering. U moet én kunt PSA (zo veel mogelijk) voorkomen. Lees hier hoe u dat doet.

Voorkom PSA in 5 stappen

PSA is al jaren een van de grootste arbeidsrisico’s. Dé manier om binnen uw bedrijf helderheid te scheppen over hoe u omgaat met ongewenst gedrag zoals pesten en seksuele intimidatie, is met een goed beleid psychosociale arbeidsbelasting. Aan de hand van deze vijf stappen gaat u aan de slag om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen of beperken.

  1. Breng de oorzaken en risico's van PSA in kaart.
  2. Zorg voor een PSA beleid. 
  3. Stel een vertrouwenspersoon aan.
  4. Leg een klachtenprocedure vast.
  5. Laat een expert op het gebied van PSA meekijken.

ArboNed helpt

Als werkgever bent u verplicht grensoverschrijdend gedrag en werkdruk (samenvattend: psychosociale arbeidsbelasting, PSA) te voorkomen. ArboNed heeft professionals op het gebied van PSA die u hiermee kan helpen. 

PSA voorkomen met ArboNed

Checklist

Meer weten over de vijf stappen? Gebruik onze PSA-checklist. 

Download de checklist

Gerelateerde nieuwsberichten