Inspectie SZW heet vanaf 2022 Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA)

Vanaf 1 januari 2022 heeft de Inspectie SZW een nieuwe naam: Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). De Arbeidsinspectie zet zich in voor eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen. Lees in dit artikel meer over de plannen voor 2022.

jaarplan

Nieuwe risico's coronacrisis

Komend jaar is het laatste jaar van het Meerjarenplan 2019-2022. De coronacrisis maakte nieuwe risico’s zichtbaar. Zoals risico’s verbonden aan het massaal thuiswerken, of arbeidsrisico’s in bedrijven waar de productie sterk steeg of waar besmetting een groter risico vormde.

Doordat de Arbeidsinspectie uitbreidt, kan het zich richten op de belangrijkste arbeidsrisico’s én op de blijvende invloed van thuiswerken en de coronapandemie.

Gezond en veilig werken in 2022

Gezond werken begint met een goede Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E). De coronacrisis heeft de achterliggende gedachte van de RI&E nog eens benadrukt: alleen met een actuele RI&E kunnen werkgevers de risico’s in hun bedrijf echt aanpakken.

Ook in 2022 zet de Inspectie in op arbozorg. De focus ligt op bedrijven met gevaarlijke stoffen, het voorkomen van beroepsziekten, het voorkomen van psychosociale arbeidsbelasting en het tegengaan van arbeids(markt)discriminatie. 

Meer over Jaarplan Nederlandse Arbeidsinspectie

Training Maak zelf uw Risico-inventarisatie en -evaluatie

Het komend jaar zet de Inspectie weer extra in op de RI&E. Uit de meest recente Arbo in bedrijf (een onderzoek van de Inspectie) bleek dat 51% van de bedrijven in Nederland geen RI&E hadden uitgevoerd. In deze praktische training van één dag helpen we u op weg zodat u zelf uw RI&E kunt opstellen.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten