Interview RTL Nieuws: Ziekmelden bij een snotneus?

  • Leestijd
    2 minuten
  • 12 oktober 2021 aangemaakt
  • 14 oktober 2021 bijgewerkt

Wat als uw werknemer een snotneus heeft, moet hij zich dan ziekmelden? Vóór corona zou hij waarschijnlijk gewoon op het werk verschijnen, maar sinds de coronacrisis kijken we daar toch anders tegenaan. Moeten werknemers zich bij verkoudheidsklachten dan steeds ziekmelden en laten testen? RTL Nieuws sprak met Jurriaan Penders, bedrijfsarts van HumanCapitalCare, samen met ArboNed onderdeel van HumanTotalCare.

thuiswerken

Ziekmelden bij verkoudheidsklachten?

Penders: "Dat je griepachtige klachten hebt, wil niet altijd zeggen dat je niet in staat bent om je werk te doen. Dus als een werknemer voor zichzelf heeft besloten dat hij wel kán werken maar niet mág werken door de coronaregels, dan moet hij samen met zijn werkgever overleggen over de mogelijkheden en hoeft hij zich dus niet ziek te melden."

"Als uw werknemer niet kan thuiswerken, kunt u hem als werkgever vrijstellen van werk. Als u mensen met een snotneus blijft laten komen, ook al zijn ze negatief getest, dan creëert u een keten van mensen die elkaar aansteken en zich telkens weer moeten laten testen. Dat is ook niet handig."

Lees het hele artikel hier.

Ziekmelden en corona

Werkgevers hebben vooral veel vragen over het ziekmelden. Wanneer zijn klachten, besmetting en voorzorgsmaatregelen in verband met het coronavirus aanleiding voor ziekmelding en wanneer niet?

Bekijk het stroomschema

Gerelateerde nieuwsberichten