Langdurig zitten is een gezondheidsrisico

Zo’n twee derde van de Europese bedrijven ziet zitten als risico voor de gezondheid van de medewerkers. Dat blijkt uit een Europese bedrijvenenquête naar nieuwe en opkomende risico’s. Op 21 januari is het Zitloze werkdag. Doe mee en #staoptegenzitten!

#staoptegenzitten

Sta op en beweeg

Nederlanders zitten gemiddeld 7,5 uur per dag. Dat is te lang en ongezond. Het is goed voor de bloeddruk, suiker- en vetstofwisseling om elk uur kort te bewegen. Beter zelfs dan wanneer u de hele dag zit om vervolgens ’s avonds een uur fanatiek te sporten. Heeft u fysieke klachten, dan adviseren wij elk half uur even te bewegen.

21 januari is het Zitloze werkdag en dagen we u en uw werknemers uit om minimaal 25% van de werkdag níet te zitten. U kunt bijvoorbeeld een lunchwandeling maken, en/of staand telefoneren of overleggen. En u kunt de dag goed beginnen door mee te doen met de landelijke warming-up door twee topsporters. Dus: sta op en beweeg! Deel de inspanningen via de hashtag #staoptegenzitten.

Sitness

Zitloze werkdag is een initiatief van het project Sitness, opgestart door stichting BEN (Basketball Experience NL) en SKO (projectinrichtingen). Via Sitness kunnen bedrijven hun werknemers bewuster maken van hun zitgedrag en zo werken aan een vitale werkomgeving.

Drie ambassadeursbedrijven ondersteunen het project de komende twee jaar. Zij hebben ieder hun specialiteiten op het gebied van vitaliteit en vormen gezamenlijk de denktank en krachtbron achter het project. ArboNed tekende als eerste ambassadeur.

Gerelateerde nieuwsberichten