Nationaal Preventieakkoord voor gezondere leefstijl

Nederlanders moeten gezondere keuzes maken, waardoor ze onder andere minder vaak ziek zijn. Dat vindt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid. Hiervoor sloot hij met zo'n zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven het Nationaal Preventieakkoord.

Nationaal Preventieakkoord voor gezondere leefstijl

De doelstellingen

De komende jaren zet de overheid fors in op het terugdringen van het aantal rokers, overgewicht en problematisch alcoholgebruik.

Roken

De algemene doelstelling is dat er in 2040 een rookvrije generatie is. Op dat moment is er geen kind dat rookt of ooit nog zal gaan roken. Van de volwassenen rookt dan nog maar 5 procent.

Overgewicht

Het doel is dat in 2040 is nog maar 38% van de volwassen Nederlanders te zwaar is. En nog maar 7,1% obesitas heeft. Dat is nu nog 14,5%.

Problematisch alcoholgebruik

Doel van het Nationaal Preventieakkoord is dat jongeren en zwangere vrouwen in 2040 geen alcohol meer drinken. En dat het aantal volwassen Nederlanders dat te veel alcohol drinkt daalt van 8,8 % naar maximaal 5%.

Wat kunt u doen als werkgever?

Elke organisatie is gebaat bij gezonde en vitale werknemers. Zij zijn productiever en verzuimen minder. Als werkgever kunt u bijdragen aan een gezonde leefstijl van uw werknemers. Om u hierbij te helpen biedt ArboNed verschillende leefstijlprogramma’s aan. Wij richten ons daarbij op de BRAVO factoren (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning). De leefstijlprogramma’s creëren bewustwording bij de werknemers, waardoor zij zelf actief aan de slag gaan. En uiteindelijk gezonder worden én blijven.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten