Nederlands dames rolstoelbasketbalteam krijgt eigen muzieknummer op weg naar Tokio

  • Leestijd
    2 minuten
  • 16 juli 2021 aangemaakt

Het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam vertrekt 17 augustus naar Tokio voor de Paralympische Spelen. Om de paralympiërs van TeamNL te supporten op weg naar de gouden droom schreef de band ENORM voor hen het nummer UP, een nummer dat past bij de levensverhalen van de speelsters. Vandaag werden het nummer en de bijbehorende clip gepresenteerd. ArboNed is ambassadeur van het team.

Nederlands dames rolstoelbasketbalteam samen met  band Enorm

Voor het eerst in de geschiedenis is speciaal voor een Nederlands paralympisch team een nummer gemaakt met in de clip een speciale rol voor de topsporters. Het nummer UP gaat over diepe dalen en het samen bereiken van hoge pieken. Tegenslag door ziekte, een ongeluk of blessure is iets wat de paralympiërs met elkaar verbindt. Het nummer UP raakt de levensverhalen van iedere speelster. 

“UP gaat over de enorme veerkracht die in de mens schuilgaat; de wonderlijke oerkracht die ons na een teleurstelling of verlies weer helpt te herstellen’, zegt ENORM-zanger Eric ten Bos. 

What goes down, will come up

Teamcaptain Carina de Rooij heeft de hoofdrol in de videoclip van UP. Haar verhaal staat centraal, wat een weerspiegeling is voor alle dames uit het team. Haar sportcarrière begon als turnster, maar door een drastische val op de brug brak zij haar rug. Dit resulteerde in een dwarslaesie. Carina ontdekte het rolstoelbasketballen en weet haar professionele sportcarrière te combineren met het gezinsleven. Dit is precies waar het nummer over gaat, dat als het tegenzit het ook weer goed komt; what goes down, will come up.

ArboNed als ambassadeur

ArboNed is samen met bedrijven SKO, Flokk en Vepa ambassadeur van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam en ondersteunen het team hun verhaal nog verder te brengen met dit nummer. Het nummer UP vertolkt de moed en veerkracht van de speelsters die laten zien wat er wel mogelijk is ondanks tegenslagen. Voor ArboNed, als arbodienst die staat voor gezond ondernemen, is dat een inspirerende boodschap. ArboNed werkt ook samen met Stichting Basketball Experience NL en het Nederlands rolstoelbasketbalteam in het project Sitness dat aandacht vraagt voor de ongezonde gevolgen van langdurig zitten. 

Luister UP: op naar de 100.000 views

Luister het nummer en bekijk de videoclip. Hoe vaker het bekeken en beluisterd wordt, hoe meer aandacht voor het Nederlands rolstoelbasketbalteam en de paralympische sport in het algemeen. Als het nummer 100.000 views heeft bij de start van de Paralympische Spelen op 24 augustus, doet ArboNed een extra donatie ten gunste van Stichting Basketball Experience NL.

Daarnaast is de ringtone van UP ook te koop voor €2. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het Nederlands rolstoelbasketbal damesteam.