Niet goed slapen heeft grote invloed op werk

  • Leestijd
    2 minuten
  • 18 september 2017 aangemaakt
  • 20 augustus 2019 bijgewerkt

Ongeveer 30% van de Nederlanders heeft klachten die veroorzaakt worden door slecht slapen. Voor mensen met onregelmatige werktijden ligt het percentage zelfs tussen de 42% en 68%. Problemen met slapen kosten de Nederlandse economie jaarlijks een enorm bedrag, geschat wordt dat dit ligt tussen de 3 tot 4,5 miljard euro. 

Niet goed slapen heeft grote invloed op werk

Niet goed slapen heeft grote invloed op werk. Het leidt tot hoger verzuim, lagere productiviteit en zelfs meer ongevallen. Daar denken veel werkgevers niet over na, vaak omdat ze vinden dat slaap een privé onderwerp is. Maar wat als die slecht slapende collega ziek wordt van te weinig slaap, of een ongeluk veroorzaakt? Dan is het ineens ook uw probleem.

Rol werkgever

Van de bedrijven waar slaapklachten als een probleem wordt ervaren, geeft 70% aan dat zij niet denken dat de werkgever iets aan de slaapklachten kan doen. Slechts 13,5% van de bedrijven die zelf erkennen dat slaaptekort een probleem is, bieden actief hulp aan werknemers. Een gemiste kans. Omdat er zeker iets te doen is aan slaapproblemen. ArboNed ondersteunt u en uw werknemer hier graag bij. Wij geven inzicht in slaap en bieden oplossingen, individueel en in groepsverband, om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Training wakker worden, beter slapen

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten