Nog zeker tot december gedeeltelijke lockdown, lees de tips

  • Leestijd
    2 minuten
  • 28 oktober 2020 aangemaakt

Thuiswerken tenzij het niet anders kan, de feestdagen vieren in kleine kring en beperkingen op onder meer reizen en sporten. De gedeeltelijke lockdown duurt zeker nog tot in december. Een domper. Daarom delen de NOS en RTV Noord tips van ArboNed-experts om de komende maanden door te komen.

coronavirus

Wat we in ieder geval weten is dat de huidige maatregelen veel langer nodig zijn. De verwachting is nu dat het in ieder geval nog tot in december duurt. Tot die tijd is het een kwestie van volhouden. Ook al zijn we het soms zat. We doen het met een goede reden. pic.twitter.com/9AQL2HFMXg

— Hugo de Jonge (@hugodejonge)

Thuiswerken

Een prettige thuiswerkplek is ergonomisch in orde, is liefst een andere plek dan waar je ontspant en kun je aan het eind van de werkdag afsluiten. Je werkdag afsluiten hoort bij de dagelijkse structuur van opstarten, aankleden, werken, pauzeren, etc. 

Een groot gemis is het contact met collega's. Bijpraten, brainstormen, afreageren, kort overleggen, het is allemaal wat minder vanzelfsprekend. Die verbondenheid op het werk is juist wel wat werknemers energie geeft. Houd dus contact via bijvoorbeeld (video)bellen en whatsapp. En heb als werkgever of leidinggevende aandacht voor de individuen in uw team. Bespreek samen hoe iedereen lekker en effectief kan werken.

Alle tips over gezond thuiswerken leest u op onze thuiswerkpagina.

tips thuiswerken

Veilig naar het werk

De werkplek houdt u veilig door de juiste hygiënemaatregelen te treffen en ervoor te zorgen dat werknemers 1,5 meter afstand kunnen houden. Help uzelf en uw werknemers hier steeds aan herinneren, bijvoorbeeld door deze flyer te verspreiden binnen het bedrijf. Bekijk ook eens de Checklist Werken in de nieuwe werkelijkheid of het gratis webinar 'Aan de slag met de RI&E in tijden van corona'. Of ga voor zekerheid met de COVID-19-inventarisatie.

werk en corona

Fit blijven

Gezonde voeding heeft een veel positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid. En dat is belangrijk, helemaal in deze tijd. Houd uw vaste ritme aan van maaltijden en tussendoortjes en kies daarbij voor gezonde voeding die bijdraagt aan een sterk immuunsysteem.

Hiernaast is het belangrijk dat u voldoende beweegt. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen adviseren om vijf keer per week een half uur matig intensief te bewegen en twee keer per week spierverstevigende oefeningen te doen.

gezonde voeding

MijnCoachlijn

Uw werknemers kunnen door de coronacrisis extra mentale druk voelen. Exclusief voor de werknemers van ArboNedklanten is er nu MijnCoachlijn. MijnCoachlijn is erop gericht hen snel en doeltreffend te ondersteunen om te voorkomen dat zij (langdurig) uitvallen. De intake is gratis.

Meer informatie 

Gerelateerde nieuwsberichten