Om deze redenen is het belangrijk dat uw werknemers bevlogen zijn

Beginnen uw werknemers hun werkdag met de gedachte dat er nu eenmaal brood op de plank moet komen, of met oprecht hart voor de zaak? Idealiter antwoordt u hier het laatste, want het heeft grote voordelen als uw werknemers bevlogen zijn en graag voor u willen werken.

bevlogen

bevlogen

Voordelen bevlogenheid

Werknemers die bevlogen zijn, zetten al hun fysieke en mentale capaciteiten, mogelijkheden en talenten in om hun rol op het werk zo goed mogelijk te vervullen. Uw organisatie kan op drie niveaus profiteren van bevlogenheid: op het niveau van de individuele werknemer, dat van het team en tot slot op het niveau van de organisatie als geheel.

Bevlogen werknemers zijn productiever, verzuimen minder, maken minder fouten, hebben minder ongelukken, zijn innovatiever en creatiever. Het zijn de collega’s die bereid zijn dat stapje extra te zetten, vanuit een intrinsieke motivatie. Bevlogenheid zorgt ervoor dat werknemers zich betrokken voelen en een hogere werktevredenheid ervaren. Bevlogenheid buffert de stresservaring, waardoor deze werknemers minder werkstress hebben.

Bevlogenheid is aanstekelijk, zo blijkt. Bevlogen werknemers helpen elkaar, waardoor de werkdruk beter te dragen is, er meer regelmogelijkheden ontstaan en er steun bij elkaar wordt gevoeld. Hoe enthousiaster de collega’s in het team, hoe hoger de bevlogenheid van de individuele teamleden.

Bevlogen teams presteren beter, draaien meer omzet en zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Bevlogenheid binnen uw organisatie leidt uiteindelijk tot meer winst, minder verloop en meer groei.

Waak voor werkverslaving

Bevlogen werknemers werken met plezier en daarom werken ze ook hard en met veel inzet. Dat betekent overigens niet automatisch dat alle hard werkende werknemers ook bevlogen zijn. Belangrijk is dat werknemers het graag wíllen en het niet móeten van zichzelf. In dat geval is er sprake van werkverslaving.

Hoe ArboNed u kan helpen

Bevlogenheid in het bedrijf is geen tijdelijk project. Het is belangrijk hier altijd bij stil te staan, ook als het goed gaat in het bedrijf. Hoe houdt u het goed en zorgt u ervoor dat er niet te veel werkstress op de loer ligt? De arbeids- en organisatiedeskundigen van ArboNed kunnen u hierbij helpen. Zo geven zij u advies en workshops voor teams en leidinggevenden om bevlogenheid in uw organisatie te versterken. Benieuwd hoe ArboNed uw bedrijf kan helpen? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon of bel/mail ons: 030 299 62 77 / salessupport@arboned.nl.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten