Op bezoek bij een preventiemedewerker

De preventiemedewerker zet zich binnen het bedrijf in, om ongevallen en verzuim te helpen voorkomen. Meestal doet hij dat naast zijn ‘gewone’ functie. Preventiemedewerkers hebben een aantal wettelijke taken, maar kunnen hun rol binnen het eigen bedrijf verschillend oppakken. Dit ligt onder andere aan het soort bedrijf, de hoeveelheid medewerkers en welke bedrijfsrisico's er in het bedrijf voorkomen. Een interessant voorbeeld is het bedrijf Ventinova Medical. U ziet het in de video.

Wij bezoeken preventiemedewerker Sandra bij haar dagelijkse taken en werkzaamheden.

ArboNed ging op bezoek bij onze klant Ventinova Medical waar Customer Service Officer en preventiemedewerker Sandra Ramakers werkt. Als klein bedrijf met 15 medewerkers had de CEO van het bedrijf de taken van preventiemedewerker op zich kunnen nemen. Hij vindt preventie echter zo belangrijk dat de rol belegd is bij een medewerker met meer focus op de wettelijke taken. Een feit waar Sandra trots op is. 

Zie hier hoe Sandra haar rol oppakt en wat haar ervaringen zijn als preventiemedewerker. 

Training preventiemedewerker

Sandra heeft bij ArboNed de training preventiemedewerker gevolgd. Wilt u binnen één dag opgeleid worden tot preventiemedewerker? Boek dan onze praktische training bij u in de buurt.

Data en locaties

Gerelateerde nieuwsberichten