Op de fiets naar je werk

Op 19 mei is het Fiets naar je Werk dag. Duizenden Nederlanders laten vandaag hun auto staan en komen op de fiets naar hun werk. Net zoals onze collega’s Piet van den Bosch en Hilde Leenmans.

Piet van den Bosch en Hilde Leenmans

Bewegen is gezond. Want werknemers met een gezonde en vitale leefstijl zijn productiever en verzuimen minder. Neem onze collega's Piet en Hilde. Zij bewegen door regelmatig op de fiets naar hun werk te gaan. 

Op de fiets naar klanten

“Lekker fris aan mijn dag beginnen, zo ben ik gelijk scherp.” Dat is voor Piet van den Bosch (Staf Re-integratie- en Preventieadviseur) een belangrijke reden om naar zijn werk te fietsen: “Dat doe ik drie keer per week. Van mijn huis in Leidschendam naar ons kantoor in Leiden. Zo’n 5 kilometer, 15 minuten doorfietsen zonder stoplichten. Heerlijk! En als mijn klant zich binnen een straal van 20 kilometer bevindt, ga ik daar lekker op de fiets naar toe.”

“Mijn fiets is een hybride model. Tussen race en normaal in, zeg maar. Een elektrische fiets is niets voor mij. Daar voel ik mij nog te jong voor. Op welke fiets je ook peddelt, ik kan het iedereen aanraden om naar je werk te fietsen. Het is goed om actief bezig te zijn en je komt fris en scherp op je werk aan. Ik zou het fietsen serieus missen, als ik het niet meer kan doen.”

Geen vertragingen

“Ik ben blij dat ik op de fiets naar kantoor kan,” vertelt content specialist Hilde Leenmans. “Ik woon en werk in Utrecht en moet ongeveer 6 kilometer fietsen. Onderweg luister ik regelmatig podcasts of ik kijk gewoon wat om me heen. Mijn fiets is van het merk Brik, een fiets zonder ketting, maar met een cardanas. Het fijnste van fietsen is dat ik even lekker buiten ben en in beweging kom. Daarnaast vind ik het heel prettig dat ik nooit last heb van vertragingen of rekening moet houden met vertrektijden van het OV.”  

Leefstijlprogramma’s van ArboNed

U heeft uw personeel op de pedalen gekregen? Super! Hou dit vast door ingesleten gewoontes bij uw werknemers aan te pakken. Kunt u op dit gebied coaching en concreet advies gebruiken? Schakel dan laagdrempelig een ervaren deskundige in: Mijn vitaliteitsexpert. Een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige helpt u (naar wens telefonisch) met elk gewenst vitaliteitsvraagstuk.

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten