Dé preventieve gezondheidscheck voor uw medewerkers: PMO

Eén dag verzuim is al snel goed voor € 250. Niet misselijk, zeker niet voor mkb’ers. Het liefst voorkomt u verzuim. Een goede stap hierbij is het Preventief medisch onderzoek (PMO). Dat is in feite een uitgebreide gezondheidscheck voor uw werknemers, die de fysieke én psychische gezondheid bekijkt. Uw werknemers krijgen bovendien direct advies hoe ze hun gezondheid en leefstijl kunnen verbeteren.

Dé preventieve gezondheidscheck voor uw medewerkers: PMO

Verzuim voorkomen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers ziek worden, is van groot belang voor uw bedrijfsvoering. U kunt meer invloed uitoefenen op het voorkomen van verzuim dan u wellicht denkt. Uiteraard moet de werkomgeving gezond en veilig zijn, maar hoe uw werknemers leven, speelt ook mee. En met leefstijl kunt u binnen het bedrijf aan de slag.

Vitaliteit werknemers

Door aandacht te besteden aan leefstijl binnen uw organisatie, werkt u aan vitaliteit. Vitale werknemers zijn met energie aan het werk en kunnen genieten van het leven. U kunt hier concreet mee aan de slag door uw werknemers het wettelijk verplichte PMO aan te bieden. Dat geeft inzicht in hun gezondheid, leefstijl en eventuele gezondheidsrisico’s. Wanneer nodig, krijgen ze advies hoe ze gezonder kunnen werken en leven. En er is nog een voordeel: u krijgt zicht op de oorzaken van (dreigend) verzuim die te maken hebben met het werk en/of de leefstijl.

Wij bieden een PMO voor elke onderneming. Kijk hier welk PMO past bij uw bedrijf.

Gerichte, praktische coaching

Heeft u het PMO (onlangs) uitgevoerd? En wilt u aan de slag met de resultaten? Of bent u bezig met een vitaliteitsplan bij u in het bedrijf? Wij bieden Mijn vitaliteitsexpert, voor gerichte coaching en praktische ondersteuning. Een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige helpt u (naar wens telefonisch) met elk gewenst vitaliteitsvraagstuk. 

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten