Psychisch verzuim: 10 inzichten van de experts op FD.nl

26% van het langdurend verzuim (>6 weken) wordt veroorzaakt door stress. Als werkgever kunt u verzuim door werkstress voorkomen. Het FD heeft 10 belangrijke inzichten voor werkgevers op een rij gezet om het psychisch verzuim zoveel mogelijk te beperken. Zo vroegen zij onder andere dr. Truus van Amerongen, bedrijfsarts en medisch directeur ArboNed om advies.

Psychisch verzuim: 10 inzichten van de experts op FD.nl

Grijp in bij de eerste signalen

"‘Een werkgever die de eerste voortekenen van stress bij een medewerker signaleert, is eigenlijk al te laat’, vertelt Truus. "Het is de hoogste tijd om in gesprek te gaan als een medewerker de volgende signalen afgeeft. Hij voelt zich moe, komt mat over en heeft een lagere productiviteit." 

Lees het hele artikel op FD.nl

Herken de eerste signalen

Een werknemer met een burn-out bent u gemiddeld 9 maanden kwijt. Als u zich realiseert dat één verzuimdag gemiddeld € 250 kost, snapt u dat u in actie moet komen. Via coachingtrainingen of de inzet van onze Mijn organisatie-expert werkt u met uw werknemer, uw team of het hele bedrijf aan een gezonde werkdruk en een goede sfeer. Zo zijn en blijven uw werknemers met plezier aan het werk, is er minder verzuim en minder verloop. 

Voorkom verzuim door werkstress

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers zich ziek melden, is van…

10 minuten