Succesvolle inhouse casemanagementopleiding bij ArboNed

Vorig jaar startte ArboNed in samenwerking met Hogeschool Arnhem en Nijmegen met een speciale maatwerkopleiding ‘Regie op verzuim’. De eerste elf casemanagers hebben de opleiding succesvol afgerond en mogen zich aansluiten bij de beroepsvereniging RNVC (Registerberoepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Case- en caremanagers) en de titel Crov® (casemanagement regie op verzuim) voeren.

ArboNed biedt speciale inhouse maatwerkopleiding 'Regie op verzuim'

Ook de tweede lichting van twaalf procesregisseurs en re-integratie- en preventieadviseurs ging van start met de opleiding. Door de combinatie van inhoudelijk casemanagement, persoonlijk leiderschap en coaching worden de kennis en vaardigheden nog verder verbeterd en wordt de dienstverlening van ArboNed geoptimaliseerd. Ook zullen zij examen afleggen op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en bij voldoende resultaat een HBO-diploma ontvangen. De titel Crov® die zij mogen voeren staat garant voor kwalitatief hoogwaardig en integriteit.

ArboNed biedt een succesvolle inhouse casemanagementopleiding aan haar werknemers
De tweede lichting bij de start van de opleiding

Re-integratie en preventieadviseur Olga Oosterhof is net begonnen met deze opleiding en kijkt uit naar de vakinhoudelijke verdieping: “Ik hoop na deze opleiding service te kunnen verlenen op ‘the next level’ door meer kennis en het nog beter inzetten van mijzelf als persoon en als medewerker van ArboNed.” Ook procesregisseur Michelle Kinders verwacht na de studie haar kwaliteiten nog breder te kunnen inzetten: “Zowel op het gebied van inhoudelijke kennis als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling verwacht ik dat ik veel zal gaan leren. Door het volgen van de CROV-opleiding verwacht ik mijn klanten, verzekeraars en volmachten vollediger te kunnen adviseren.”

Arnoud van Hogen, manager procesregie van ArboNed, benadrukt het belang van deze interne opleiding: “ArboNed wil haar dienstverlening continue verbeteren voor het MKB en haar verzekeraars. Hiervoor is het noodzakelijk dat je investeert in alle onderdelen van je bedrijfsvoering en op de eerste plaats in je mensen. De kwaliteit van onze dienstverlening is direct afhankelijk van de combinatie van kennis en competenties van de professionals. Daarom is het van belang om op beide onderdelen in te zetten.” De samenwerking met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen was voor hem logisch. “Door middel van deze CROV-opleiding vergroten we de kennis en vaardigheden van onze teams en de individuele casemanagers. Daarnaast geven we invulling aan een duidelijke ontwikkelbehoefte bij onze goed opgeleide professionals. Het is ook van belang voor onze positie op de arbeidsmarkt, daarom is deze samenwerking zo belangrijk.”

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen staat bekend om haar beroepsgerichte opleidingen en is gericht op het blijven ontwikkelen van mensen. Petra van Halteren, Learning & Development manager van de Hogeschool begrijpt dan ook het succes van de samenwerking. “De dienstverlening van ArboNed is kwalitatief hoog en gezien dat gegeven zorgt ArboNed ervoor dat haar medewerkers goed opgeleid zijn. Door de opleiding Regie op verzuim in company aan te bieden mét de toevoeging van het onderdeel Persoonlijk leiderschap, wil de HAN graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze specifieke groep medewerkers.”

De eerste elf casemanagers hebben de speciale maatwerkopleiding ‘Regie op verzuim’ succesvol afgerond
Inmiddels heeft de eerste groep deelnemers op 6 maart jl. het diploma mogen ontvangen tijdens een feestelijke bijeenkomst in Arnhem.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten