Succesvolle taakdelegatie: samenwerking bedrijfsarts en casemanager

Het advies van de bedrijfsarts is essentieel voor de re-integratie van uw werknemers. Een aantal van zijn uitvoerende taken kan de bedrijfsarts door andere gespecialiseerde professionals binnen de arbodienstverlening laten uitvoeren. Dat noemen we taakdelegatie. Zo krijgt de bedrijfsarts meer tijd voor de werkzaamheden die echt alleen hij kan doen. Dat taakdelegatie succesvol kan uitpakken, blijkt uit recent onderzoek. Want werknemers blijken steeds beter te spreken over de casemanager of contactpersoon van de arbodienst.

Succesvolle taakdelegatie: samenwerking bedrijfsarts en casemanager

De casemanager scoort hoger op contact, werkwijze en toegankelijkheid. Daarnaast gaat hij beter om met privacy. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Ipsos, dat ruim 900 medewerkers ondervroeg over hun contact met een arbodienst. Het onafhankelijke onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de brancheorganisatie van arbodiensten OVAL.

Waardering voor casemanager licht gestegen

De waardering voor de casemanager is ook iets gestegen. In 2016 was 66 procent van de ondervraagden ‘tevreden’ of ‘zeer tevreden’. In dit onderzoek was dat 71 procent. Op de punten vriendelijkheid, duidelijkheid van gemaakte afspraken, nakomen van afspraken en de genomen tijd scoort de casemanager hoog. Het aantal medewerkers dat (erg) tevreden was over de vertrouwelijke omgang met (medische) gegevens steeg tussen 2016 en 2019 van 66 naar 75 procent.

Hoe werkt het bij ArboNed?

Als klant van ArboNed heeft u een vaste contactpersoon, de re-integratie en preventie-adviseur (RPA) of de procesregisseur (PR). Deze kan taken overnemen van de bedrijfsarts. De bedrijfsarts houdt altijd de eindverantwoordelijkheid en er is veel contact tussen de bedrijfsartsen en RPA’s en PR’en. Administratieve taken kan de bedrijfsarts delegeren aan de regionaal team assistent, een administratief medewerker of de receptioniste.

Meer over taakdelegatie

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers zich ziek melden, is van…
10 minuten