Vanaf 1 januari 2022 moeten alle bedrijven hun rookruimtes sluiten

Heeft u een rookruimte in uw bedrijfspand? Dan moet u die per 1 januari 2022 sluiten. Een beschutte rookplek, zoals een abri, mag u alleen nog volledig buiten het gebouw plaatsen. Een mooi moment om uw werknemers te helpen te stoppen met roken.

rookverbod

Nationaal Preventieakkoord

Het verbod op rookruimtes in bedrijvenpanden komt voort uit het Nationaal Preventieakkoord uit 2018. Een van de doelstellingen uit dat akkoord is dat er in 2040 een rookvrije generatie is. 

stoppen met rokenVijf tips om te stoppen met roken

Lees hier de vijf tips van onze samenwerkingspartner SineFuma om succesvol te stoppen met roken.

Wat mag wel?

Een beschutte rookplek, zoals een abri, mag u alleen buiten het gebouw plaatsen. Bijvoorbeeld op de parkeerplaats. De ondernemingsraad (OR) heeft instemmingsrecht ten aanzien van het rookbeleid.

Hulp bij het stoppen met roken

Vitaliteit- en gezondheidsdeskundige MalouMalou Eilering is vitaliteit- en gezondheidsdeskundige bij ArboNed: “Stoppen met roken is moeilijk en iets waar rokers erg tegenop zien. De steun van anderen, via bijvoorbeeld een workshop, helpt om het vol te houden. Ook onderlinge steun van collega’s kan motiverend zijn. Nu bedrijven vanaf 1 januari 2022 rookvrij moeten zijn, is het goed om een mooi alternatief te bieden aan uw werknemers. Maak van de rookruimte bijvoorbeeld een ontspanningsruimte en/of geef uw werknemers een steuntje in de rug om te stoppen met roken. Ik en mijn collega’s helpen u graag.”

Gerelateerde nieuwsberichten