PSA-beleid op orde? Boek direct uw vertrouwenspersoon

U bent als werkgever verplicht aandacht te besteden aan psychosociale arbeidsbelasting (PSA) binnen uw bedrijf. PSA gaat over factoren op het werk die stress kunnen veroorzaken: pesten, agressie en geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en werkdruk. Het hebben van een vertrouwenspersoon in uw bedrijf is goede manier om invulling te geven aan uw verplichting. U regelt het bij ArboNed binnen een paar minuten.

Direct uw vertrouwenspersoon inhuren

vertrouwenspersoon

Neerbuigende opmerkingen, agressie, pesten, een te hoge werkdruk. Het zijn problemen die in elke organisatie kunnen voorkomen. Voor een slachtoffer kan het lastig zijn open over dit soort problemen te praten. Daar is de vertrouwenspersoon voor. Het maakt het voor werknemers makkelijker om eventuele problemen aan te kaarten. Een externe vertrouwenspersoon van ArboNed is onafhankelijk en objectief en heeft veel kennis en ervaring. Zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar.

Zo werkt het:

  • Via onderstaande link kunt u direct bij ArboNed uw externe vertrouwenspersoon inhuren.
  • Onze deskundige vertrouwenspersoon neemt contact met u op voor een kennismakingsgesprek.
  • Klikt het, dan stelt u uw werknemers op de hoogte, met de directe contactgegevens van de vertrouwenspersoon.
  • Uw vertrouwenspersoon komt alleen in actie na een melding. Dit wordt achteraf op uurbasis gefactureerd.
  • Na een jaar stelt uw vertrouwenspersoon een jaarrapport op. Uiteraard is vanwege privacy het jaarrapport niet herleidbaar tot individuele werknemers. 

Nu inhuren

Voor uw werknemer

Een werknemer kan de vertrouwenspersoon zelf inschakelen. Samen bekijken ze het probleem, bespreken ze wat de werknemer al heeft ondernomen en bepalen de vervolgstappen. De vertrouwenspersoon helpt de werknemer om te gaan met het ongewenste gedrag. Hij biedt een luisterend oor en helpt om het probleem bespreekbaar te maken binnen de onderneming. Alles wat werknemer en vertrouwenspersoon bespreken, valt onder het beroepsgeheim.

Alles voor uw PSA-beleid

Beperk de risico's van psychosociale arbeidsbelasting:

  • Voorkom uitval door ongewenst gedrag
  • Verminder verzuim
  • Verlaag de kosten
  • En voldoe aan uw wettelijke verplichtingen

Meer weten

Gerelateerde nieuwsberichten