Vertrouwenspersoon voor de tentoonstellingsbranche

  • Leestijd
    1 minuten
  • 18 juli 2021 aangemaakt
  • 21 juli 2021 bijgewerkt

Werkgevers zijn wettelijke verplicht hun werknemers te beschermen tegen psychosociale arbeidsbelasting (PSA). PSA gaat over alle oorzaken van stress op de werkvloer: pesten, agressie en geweld, discriminatie, seksuele intimidatie en werkdruk. De vertrouwenspersoon is een belangrijk instrument om PSA aan te pakken en te voorkomen.

Voor de tentoonstellingsbranche is er een sectorale vertrouwenspersoon. Alle werknemers in de branche kunnen aankloppen bij deze externe, onafhankelijke vertrouwenspersoon van ArboNed.

Vertrouwenspersoon voor de Tentoonstellingsbranche

Het voordeel van de externe vertrouwenspersoon is dat hij onafhankelijk en objectief is en, dankzij ervaring en kennis, deskundig. De drempel om aan te kloppen is bij een externe vertrouwenspersoon bovendien vaak lager dan bij een interne vertrouwenspersoon, dat is immers een collega. 

Lid van de tentoonstellingsbranche?

De sectorale vertrouwenspersoon van ArboNed is toegankelijk voor alle werknemers in de tentoonstellingsbranche, dus ook voor werknemers van CLC-VECTA-leden. Dat betekent dat u als werkgever in de tentoonstellingsbranche een belangrijk onderdeel van de aanpak van PSA heeft geregeld.

Hoe het werkt

Het eerste meldpunt is ingericht bij Atrium Groep, de uitvoeringsorganisatie voor het Sociaal Fonds Tentoonstellingsbedrijven. De werknemer neemt contact op met dit meldpunt via vertrouwenspersoon@sociaalfondsttb.nl. Het meldpunt stuurt de melding door naar ArboNed en de vertrouwenspersoon in uw regio neemt contact op met uw werknemer. ArboNed stuurt hiervoor een declaratie naar het Sociaal Fonds en het Sociaal Fonds belast de kosten door aan de werkgever.     

Meer informatie leest u hier

Samenwerking met brancheorganisaties

Met verschillende (koepel)brancheorganisaties heeft ArboNed afspraken over ledenvoordeel en branchespecifieke dienstverlening zoals bijvoorbeeld de sectorale vertrouwenspersoon of speciale brancheloketten. Als lid van een aangesloten brancheorganisatie ontvangt u vaak een aantrekkelijke korting op de diensten van ArboNed. Zo krijgt u de oplossing die precies bij uw onderneming past. CLC-VECTA is een van de samenwerkingspartners van ArboNed. Weten wat dat voor u betekent? Check het hieronder.

Samenwerking ArboNed en CLC-VECTA

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten