Videobellen met de bedrijfsarts via FaceTalk of MS Teams

  • Leestijd
    1 minuten
  • 15 april 2020 aangemaakt
  • 22 december 2020 bijgewerkt

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen voeren onze professionals de spreekuren – waar mogelijk – telefonisch. Soms is het prettig om elkaar niet alleen te horen, maar ook te zíen. Daarom kunnen uw werknemers ook videobellen met de bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, bedrijfsmaatschappelijk werker en psycholoog. Uiteraard alleen als zij dat beiden willen.

beeldbellen bedrijfsarts

Spreekuur via FaceTalk of MS Teams

Nu we zoveel mogelijk afstand houden van elkaar, is het van belang toch verbonden te blijven. Hiervoor zijn er allerlei online communicatiemiddelen. De meeste voldoen prima voor zakelijke en privégesprekken, maar ze kunnen niet allemaal zomaar worden ingezet voor het (telefonisch) spreekuur. Voor het voeren van vertrouwelijke en privacygevoelige gesprekken is een beveiligde verbinding nodig, die voldoet aan strenge (veiligheids)eisen.

De applicaties FaceTalk en Microsoft Teams (MS Teams) voldoen aan deze eisen, bieden voldoende mogelijkheden voor behandelaar en cliënt en zijn gebruiksvriendelijk. Waar gewenst kunnen onze professionals, in overleg met uw werknemer, gebruikmaken van FaceTalk of MS Teams voor het voeren van vertrouwelijke een-op-een-gesprekken.

Zo werkt het

Als werkgever hoeft u hiervoor niets te doen. Een professional die FaceTalk of MS Teams gebruikt, informeert de werknemer hierover. Die kan vervolgens zelf aangeven of hij wil videobellen. Om te kunnen videobellen, downloadt uw werknemer de app op zijn smartphone of tablet en krijgt hij verdere instructies via de bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, bedrijfsmaatschappelijk werker of psycholoog.

Vraag onze praktische gids 'Eerste hulp bij thuiswerken' gratis aan voor uw werknemers

In deze gids:

  • Tips om de werkplek in te richten
  • Oplossingen voor de grootste valkuilen van thuiswerken
  • Advies van onze experts op het gebied van ergonomie, psychologie en vitaliteit

 

Met het aanbieden van de gids aan uw werknemers zorgt u ervoor dat zij ook thuis gezond en prettig kunnen werken. Vul uw gegevens in en u ontvangt de praktische gids per e-mail.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten