Vijf best gelezen artikelen 2023

Het afgelopen jaar ondersteunden we mkb’ers weer bij het voorkomen en verlagen van verzuim. Onder meer met ons dagelijkse aanbod van artikelen met tips en handvaten. Welke artikelen werden in 2023 het meest gelezen? Hier is onze top 5.

5 best gelezen artikelen 2023
  1. Verzuim en vakantie, hoe zit het eigenlijk?
    Wat als uw medewerker zich ziekmeldt vanaf zijn vakantieadres? Mag uw medewerker die ziek is op vakantie? Kunnen vakantiedagen worden aangemerkt als ziektedagen? In dit artikel en video vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over verzuim en vakantie.
  1. Dit mag u vragen bij een ziekmelding
    Uw medewerker meldt zich ziek. Welke vragen mag u dan wel en niet stellen? En welke informatie mag u vastleggen? Wij leggen het uit, zowel in een artikel als in een video. 
     
  2. Waarom en wanneer een arbeidsdeskundig onderzoek?
    Valt uw medewerker voor langere tijd uit? Dan is de kans groot dat u te maken krijgt met een arbeidsdeskundig onderzoek. Wat houdt dit onderzoek in? Wanneer vraagt u het aan? En hoe gaat de arbeidsdeskundige bij het onderzoek te werk? 
     
  3. Alles over zwangerschap, verzuim en ziekte
    Als uw medewerkster zwanger is, heeft zij wettelijk recht op zwangerschaps- en bevallingsverlof. Maar wat als zij door de zwangerschap of bevalling ziek wordt? Dan gelden er verschillende regels en uitkeringen. U leest ze in dit artikel. 
     
  4. Welke plichten hebben werkgever en werknemer bij verzuim?
    Is uw medewerker langdurig ziek? Dan zijn zowel de werkgever als de werknemer verantwoordelijk voor de re-integratie van de werknemer. Welke verplichtingen hebben zij daarbij? En welke plichten gelden er om verzuim te voorkomen?

Jinek over psychisch verzuim

Op sociale media was het meest gewaardeerde bericht die over de uitzending van Jinek met Jurriaan Penders, directeur medische zaken bij HumanCapitalCare (net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare). Hij was er in gesprek over het langdurig verzuim door psychische klachten en wees op het belang van het tijdig herkennen en bespreken van signalen. 

nieuwsbrief3Wilt u onze artikelen met tips en handvaten om verzuim te verlagen ontvangen? 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons LinkedIn account.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…
10 minuten