Vitaliteit op de werkvloer bevorderen met het Preventief medisch onderzoek (PMO)

Elke dag met plezier naar het werk én genieten van de vrije tijd. Dat is voor vitale werknemers een stuk makkelijker. Een vitale werknemer bruist over het algemeen van de energie, is productiever en heeft een hogere werktevredenheid. Welke werkgever wil dat nou niet? U kunt vitaliteit op de werkvloer bevorderen. Bijvoorbeeld via het Preventief medisch onderzoek (PMO).

vitaliteit werkvloer

PMO: voor vitaliteit op de werkvloer 

Het PMO geeft uw werknemers duidelijkheid over hun fysieke én mentale gezondheid. Als dat nodig is, krijgen ze direct tips om hiermee aan de slag te gaan. Ook u als werkgever krijgt handvatten hoe u op organisatieniveau de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers kunt beïnvloeden. Op die manier stimuleert u vitaliteit op de werkvloer. Denk daarbij niet alleen aan gezonde snacks in de kantine of fruit op de zaak, maar ook aan hoe u werkplezier bevordert. 

Taak werkgever?

Het voelt misschien niet als uw taak om op het werk aandacht te besteden aan vitaliteit en gezondheid. Dat is begrijpelijk, werknemers zijn hier uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor. Toch biedt het voordelen als u zich er als werkgever mee ‘bemoeit’.

Over het algemeen vinden werknemers het geen vervelende bemoeienis. Ze zien het juist als goed werkgeverschap. U toont dat u hun gezondheid belangrijk vindt en dat u uw werknemers waardeert. We zien een positief effect bij bedrijven die aandacht besteden aan het onderwerp. Werknemers gaan gezonder leven, met alle voordelen van dien.

Passend PMO voor elk bedrijf

Wij bieden een passend PMO voor elke onderneming. Kijk hier welk PMO past bij uw bedrijf.

Gerelateerde nieuwsberichten