Vitaliteit op de werkvloer bevorderen met het Preventief medisch onderzoek (PMO)

Elke dag met plezier naar het werk én genieten van de vrije tijd. Dat is voor vitale werknemers een stuk makkelijker. Een vitale werknemer heeft over het algemeen meer energie, is productiever en heeft een hogere werktevredenheid. Dat is toch prachtig? Voor de werknemer én voor het bedrijf. Als werkgever kunt u de vitaliteit op de werkvloer bevorderen. Bijvoorbeeld via het Preventief medisch onderzoek (PMO).

veters strikken

PMO: voor vitaliteit op de werkvloer 

Het PMO geeft uw werknemers duidelijkheid over hun fysieke én mentale gezondheid. Als dat nodig is, krijgen ze direct tips om hiermee aan de slag te gaan.

Ook u als werkgever krijgt handvatten hoe u op organisatieniveau de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers kunt beïnvloeden. Op die manier stimuleert u vitaliteit op de werkvloer. Dat gaat bijvoorbeeld om gezonde snacks in de kantine of fruit op de zaak, maar ook om de vraag hoe u werkplezier bevordert. 

Taak werkgever?

Het voelt misschien niet als uw taak om uw werknemers te helpen bij hun vitaliteit en gezondheid. Uiteindelijk zijn de werknemers hier ook zelf verantwoordelijk voor. Toch biedt het voordelen als u zich er als werkgever mee ‘bemoeit’.

Over het algemeen vinden werknemers het geen vervelende bemoeienis. Ze zien het juist als goed werkgeverschap. U toont dat u hun gezondheid belangrijk vindt en dat u uw werknemers waardeert. We zien een positief effect bij bedrijven die aandacht besteden aan het onderwerp. Werknemers gaan gezonder leven, met alle voordelen van dien.

Passend PMO voor elk bedrijf

Wij bieden een passend PMO voor elke onderneming. Kijk hier welk PMO past bij uw bedrijf.

Gerelateerde nieuwsberichten