VNO-NCW MKB Noord en ArboNed bundelen krachten

Op 16 oktober 2023 hebben VNO-NCW MKB Noord en ArboNed een overeenkomst ondertekend voor het kennispartnerschap op het gebied van vitaliteit. Hierdoor bundelen beide organisaties hun kennis en ervaring om bedrijven in het noorden van het land te ondersteunen bij het gezond en vitaal houden van hun medewerkers.

Partnership VNO-NCW MKB Noord

Zowel Agnes Mulder (directeur VNO-NCW MKB Noord, rechts op de foto) en Marjon Veentjer (regiomanager bij ArboNed, links op de foto) juichen de samenwerking toe en bekrachtigen dit met een handtekening. Met als gezamenlijke ambitie om van Noord-Nederland de regio met de meest vitale medewerkers te maken.

Voorkomen van verzuim

Vitale medewerkers zijn belangrijk voor het succes van mkb-bedrijven, zeker in deze krappere arbeidsmarkt,” legt Veentjer uit. “Met het vergroten van de vitaliteit van hun medewerkers dragen ondernemers bij aan de duurzame inzetbaarheid en het voorkomen van verzuim. Daarnaast zijn vitale medewerkers doorgaans productiever en boeken ze betere resultaten. Bovenal geven werkgevers zo invulling aan goed werkgeverschap én voldoen ze aan wet- en regelgeving op arbo-gebied.”

Expertise en ondersteuning

Als kennispartner op het gebied van vitaliteit voor VNO-NCW MKB Noord brengt ArboNed haar kennis en expertise in rond de thema’s vitaliteit en gezond en veilig werken. Veentjer: “Zo geven we praktische handvaten en tips en bieden kennis en ondersteuning aan bedrijven in de regio. Zaken waar ondernemers direct iets aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan het delen van praktijkvoorbeelden en het bieden van (online) hulpmiddelen om zelf mee aan de slag te gaan. Samen met VNO-NCW MKB Noord bundelen we zo onze krachten op weg naar de meest vitale regio van het land.”

Ruimte om te ondernemen

Ook Mulder is goed te spreken over de samenwerking: “ArboNed begrijpt dat ondernemers bezig willen zijn met waar zij goed in zijn. Net als VNO-NCW MKB Noord zet onze nieuwe kennispartner zich in om hen ruimte te bieden om dat te kunnen doen, oftewel te ondernemen. Daarin hebben we elkaar goed gevonden. We willen onze leden helpen om een aantrekkelijk werkgever te zijn die op de hoogte is van de mogelijkheden en de vele regels."

Kennispartner MKB-Nederland

ArboNed is sinds 2018 strategisch kennispartner van MKB-Nederland. De thema’s verzuim, verzuimpreventie en vitaliteit zijn een belangrijk onderdeel van dit partnerschap. Ook regionaal werken de partijen actief samen. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met een groot aantal MKB regio’s. Iedere regio is daarbij uniek. De dynamiek en hulpvragen binnen de regio’s zijn divers. Daarom werkt ArboNed op regionaal niveau samen om de hulpvraag in kaart te brengen en lokale mkb-ondernemers op een praktische manier te ondersteunen bij het verder terugdringen van verzuim.

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezonde leefstijl
09 maart 2023

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer