Dit is waarom al uw werknemers mee moeten willen doen aan een Preventief medisch onderzoek (PMO)

Elke werkgever is verplicht om periodiek een Preventief medisch onderzoek (PMO) aan te bieden aan de werknemers. Maar deelname aan het PMO is voor de werknemers vrijwillig. Lees in dit artikel waarom zij toch absoluut mee moeten willen doen.

Voordelen van het PMO

PMO brengt gezondheid in kaart

Wie zich gezond en energiek voelt, kan lekker genieten van de mooie dingen in het leven. De meeste mensen staan pas stil bij hun gezondheid als er al iets aan de hand is. Maar werknemers die bewust bezig zijn met hun gezondheid en leefstijl, kunnen voorkomen dat ze gezondheidsklachten krijgen. En het Preventief medisch onderzoek is dan een goede start.

Het PMO is meer dan een uitgebreide health check voor werknemers. Het is dé manier om inzicht te krijgen in de eigen gezondheid, bewustwording te creëren voor een gezonde leefstijl en vitaliteit op de werkvloer te bevorderen.

Meer voordelen van het PMO:

  • Werknemers krijgen informatie over hun gezondheid en vitaliteit.
  • Daarnaast krijgen werknemers een adviesgesprek met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag van hun PMO krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om de gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever, de privacy van uw werknemers is dus gewaarborgd.
  • Deelname is gratis en vrijwillig voor werknemers.

Vervolg PMO

Het PMO kan voor uw bedrijf de perfecte basis zijn voor een meerjarenactieplan gericht op vitaliteit en inzetbaarheid. U kunt het zien als ‘nulmeting’. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen koppelen de resultaten terug. Vaak doen ze dat in de vorm van ‘actie-workshops’, waarbij ze samen met de werkgever en werknemers vervolgacties bedenken.

Het is dan ook niet alleen het PMO zélf dat het verschil maakt in de verzuimverlaging, maar vooral ook het vervolg dat uw bedrijf eraan geeft. Welke stappen zet u na het PMO zodat uw bedrijf en werknemers de gezondheid en leefstijl gaan verbeteren?

Toolkit voor de werknemer

Hoe meer deelnemers, hoe succesvoller het PMO. Maar deelname is vrijwillig. Hoe krijgt u uw werknemers dan mee? Als u een PMO bij ArboNed uitvoert, helpen wij uw werknemers te informeren en enthousiasmeren. U ontvangt van ons een toolkit met een aankondigingsbericht, poster, leaflet en intranetteksten. En er is een webpagina voor werknemers. Naar wens, kunnen wij ook een enthousiasmerende kick-off organiseren. Zo kunt u snel en effectief uw eigen 'gezondheidscampagne' voeren.

Deelname werknemer PMO
Voorbeeld poster 

Lees meer over het PMO

 

Veilig en gezond werken volgens de Arbowet

checklistGezond ondernemen begint bij het basiscontract. Gebruik de checklist en bijbehorende tips om te zien of u aan uw wettelijke taken voldoet en alles doet voor een gezond en vitaal bedrijf.

Download de checklist

Gerelateerde nieuwsberichten