Dit is waarom al uw medewerkers mee moeten willen doen aan een Preventief medisch onderzoek (PMO)

Leestijd
2 minuten
27 mei 2024 bijgewerkt

Elke werkgever is verplicht om medewerkers periodiek een gezondheidsonderzoek aan te bieden. Bijvoorbeeld het Preventief medisch onderzoek (PMO). Waarom zouden uw medewerkers hier aan mee moeten doen?

Voordelen van het PMO

PMO brengt gezondheid in kaart

Wie zich gezond en energiek voelt, kan lekker genieten van de mooie dingen in het leven. De meeste mensen staan pas stil bij hun gezondheid als er al iets aan de hand is. Maar medewerkers die bewust bezig zijn met hun gezondheid en leefstijl, kunnen voorkomen dat ze gezondheidsklachten krijgen. En het Preventief medisch onderzoek is dan een goede start.

Het PMO is meer dan een uitgebreide health check voor medewerkers. Het is dé manier om inzicht te krijgen in de eigen gezondheid, bewustwording te creëren voor een gezonde leefstijl en vitaliteit op de werkvloer te bevorderen.

Meer voordelen van het PMO:

  • Medewerkers krijgen informatie over hun gezondheid en vitaliteit.
  • Daarnaast krijgen medewerkers een adviesgesprek met een vitaliteit- en gezondheidsdeskundige.
  • Op basis van de uitslag van hun PMO krijgen ze concrete tips, adviezen en handvatten om de gezondheid, vitaliteit en leefstijl te kunnen verbeteren.
  • Individuele gegevens worden niet gedeeld met de werkgever, de privacy van uw medewerkers is dus gewaarborgd.
  • Deelname is gratis en vrijwillig voor medewerkers.

Vervolg PMO

Het PMO kan voor uw bedrijf de perfecte basis zijn voor een meerjarenactieplan gericht op vitaliteit en inzetbaarheid. U kunt het zien als ‘nulmeting’. Onze vitaliteit- en gezondheidsdeskundigen koppelen de resultaten terug. Vaak doen ze dat in de vorm van ‘actie-workshops’, waarbij ze samen met de werkgever en medewerkers vervolgacties bedenken.

Het is dan ook niet alleen het PMO zélf dat het verschil maakt in de verzuimverlaging, maar vooral ook het vervolg dat uw bedrijf eraan geeft. Welke stappen zet u na het PMO zodat uw bedrijf en medewerkers de gezondheid en leefstijl gaan verbeteren?

Toolkit voor de medewerker

Hoe meer deelnemers, hoe succesvoller het PMO. Maar deelname is vrijwillig. Hoe krijgt u uw medewerkers dan mee? Als u een PMO bij ArboNed uitvoert, helpen wij uw medewerkers te informeren en enthousiasmeren. U ontvangt van ons een toolkit met een aankondigingsbericht, poster, leaflet en intranetteksten. En er is een webpagina voor medewerkers. Naar wens, kunnen wij ook een enthousiasmerende kick-off organiseren. Zo kunt u snel en effectief uw eigen 'gezondheidscampagne' voeren.

Lees meer over het Preventief Medisch Onderzoek

 

gids

Veilig en gezond werken volgens de Arbowet

Gezond ondernemen begint bij het basiscontract. Gebruik de checklist en bijbehorende tips om te zien of u aan uw wettelijke taken voldoet en alles doet voor een gezond en vitaal bedrijf.

Gerelateerde nieuwsberichten

gezondheid-bevorderen
28 december 2022

Gezondheid bevorderen

Lees meer
gezonde leefstijl
09 maart 2023

Aandacht voor gezonde leefstijl via Preventief medisch onderzoek (PMO)

Lees meer
gezond ondernemen
01 februari 2021

Praktische checklist voor een gezond en vitaal bedrijf

Lees meer