Voorkom pesten op het werk

Pesten of agressie op de werkvloer kunnen uw werknemers ziek maken. Deze vorm van psychisch verzuim komt vaak voor. Hoe voorkomt u dit? Omdat dit nog niet zo simpel is, maakte het ministerie van SZW een handleiding gemaakt om pesten op het werk tegen te gaan. Deze handleiding is gericht op de manager of leidinggevende en geeft handvatten om een fijne werksfeer te houden en ongewenst gedrag aan te pakken. Download de handleiding ‘Een goede werksfeer, laten we dat zo houden’.

Pesten op het werk verlagen met handleiding

Beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Al jaren is psychisch verzuim één van de belangrijkste arbeidsrisico’s. De handleiding is een goed begin maar het meeste haalt u uit een goed, lange termijn beleid. Met een psychosociale arbeidsbelasting (PSA) beleid beperkt u de risico’s. Vanuit de huidige Arbowet bent u als werkgever ook verplicht om aandacht te besteden aan PSA. U moet volgens de Arbowet aandacht schenken aan:

  • Discriminatie, waaronder seksuele intimidatie
  • Agressie en geweld
  • Pesten
  • Werkdruk

ArboNed helpt

U kunt het beleid zelf vormgeven of samen met ArboNed opstellen. In dit protocol leggen we het beleid vast op het gebied van pesten en andere thema’s als seksuele intimidatie en agressie en geweld. Dan is voor iedereen duidelijk wat binnen uw organisatie wel en niet mag en kan. Zo kunnen uw werknemers met plezier naar het werk én blijven.

Bekijk wat we voor u kunnen betekenen

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten