Wat kost een RI&E?

Kunnen uw werknemers veilig en gezond werken? Het is belangrijk dat u daar als werkgever zicht op heeft. Hiervoor gebruikt u de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), een verplichting vanuit de Arbowet. Hoeveel kost zo'n RI&E?

Wat kost een RIE?

Met een RI&E kunt u verzuim voorkomen. Zo kunt u besparen op uw bedrijfskosten. Aan de andere kant kunt u flinke boetes krijgen als u geen RI&E heeft. We begrijpen dat u ook graag wilt weten wat een RI&E u kost.

Kosten RI&E: diverse factoren

Er is niet één kant en klare prijs voor te geven. De prijs voor het uitvoeren of laten toetsen van een RI&E is onder andere afhankelijk van het type bedrijf, de branche waarin u werkt, het aantal vestigingen dat u heeft, het aantal werknemers en de verschillende functies van uw werknemers.

Wat verder meespeelt, is hoeveel u zelf wilt regelen of door uw preventiemedewerker wilt laten doen en hoeveel u wilt uitbesteden aan een externe expert, zoals ArboNed.

De kosten voor uw RI&E berekenen

Wilt u weten wat de RI&E u kost als u hem bij ArboNed afsluit? Vul dan uw gegevens in op dit formulier en u ziet direct de berekening.

In sommige gevallen kunt u de RI&E niet online afsluiten:

  • Als uw bedrijf meer dan 50 werknemers heeft.
  • Als uw bedrijf in de industriesector valt en uw werknemers op externe locaties werken, zoals op bouwplaatsen en/of als wij rekening moeten houden met certificering zoals ISO45001 of VCA.
  • Als u gebruik wilt maken van een branche-RI&E.
  • Als u vijf of meer locaties heeft.
  • Als uw bedrijf het afgelopen jaar is bezocht door de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Wij maken dan graag een offerte op maat voor u. Vul hiervoor bovenstaand formulier in of neem contact op met Salessupport

Boetes voorkomen

“Het kost tijd, geld en energie om de RI&E en bijbehorende vervolgstappen uit te voeren”, zegt ArboNed-veiligheidskundige Ad van Zundert. “Ik zie dan ook dat werkgevers dit voor zich uitschuiven. Maar uitstel mag in dit geval niet tot afstel leiden. Want wat u als ondernemer zeker niet wil, is de Nederlandse Arbeidsinspectie over de vloer als uw arbobeleid niet op orde is. Dan betaalt u niet alleen een boete die, afhankelijk van het aantal medewerkers, maximaal € 3.000 bedraagt. Maar u bent ook verplicht om alsnog te voldoen aan de wettelijke eis om een RI&E en Plan van aanpak te hebben.”

Moet ik een RI&E hebben?

Goed arbobeleid loont

“Mijn advies is dan ook altijd: zorg ervoor dat uw arbobeleid goed op orde is,” zegt expert Ad van Zundert. “Het jaarlijkse ‘onderhoud’ valt dan over het algemeen heel erg mee. De RI&E is een investering, maar als er vervolgens jaren niets verandert aan de arbeidsomstandigheden en wetgeving, kost het up-to-date houden van het arbobeleid u hoogstens een paar uur per jaar.”

Gerelateerde nieuwsberichten