Week van de Veiligheid: training Omgaan met agressie en geweld

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en hun medewerkers. Het is de Week van de Veiligheid, waarin er aandacht is voor het voorkomen van criminaliteit in uw onderneming en voor het omgaan met de gevolgen van criminaliteit. Hoe kunt u het beste omgaan met agressie en geweld? Dat leert u tijdens deze training.

Omgaan met agressie en geweld

Effect op prestaties en verzuim

Maar liefst één op de vier werknemers krijgt te maken met intimiderend gedrag. Van klanten en leveranciers tot collega's en leidinggevenden. Beledigingen, bedreigingen, pesterijen en zelfs gewelddadig gedrag.

Een veilig en vertrouwd gevoel is belangrijk. Het heeft een direct, positief effect op de prestaties en het verzuim van werknemers. Door te leren hier beter mee om te gaan, voorkomt u verzuim en zorgt u voor duurzame inzetbaarheid.

Training Omgaan met agressie en geweld

In de training Omgaan met agressie en geweld leert u in één dag beter en bewuster om te gaan met agressie en geweld en leert u lastige situaties effectief te de-escaleren. Hierdoor werkt u prettiger en veiliger.

Na de training kunt u:

  • Goed reageren op agressie en geweld.
  • Ongewenst gedrag in de kiem smoren.
  • Situaties de-escaleren.
  • Verschillende vormen van agressie onderscheiden.
  • Diverse communicatietechnieken toepassen.

De trainer behandelt de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden. U gaat tijdens de training direct aan de slag met relevante casussen, zodat u uw nieuwe kennis en vaardigheden kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Boek de training

Gerelateerde nieuwsberichten