Week van de Werkstress 2021

Van 15 tot en met 19 november 2021 is het de Week van de Werkstress. Het thema dit jaar is ‘Mentaal sterk!’. De week wordt georganiseerd door de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan (OVAL) met als doel extra aandacht voor werkstress te creëren. Ook ArboNed besteedt in het laatste kwartaal van het jaar extra aandacht aan het voorkomen van verzuim door werkstress. 

Hendel bouwplaats

Thema en activiteiten

Het thema 'Mentaal sterk!' van de Week van de Werkstress 2021 gaat over de rol van mentale kracht. Organisaties en mensen die mentaal sterk zijn, zijn beter voorbereid op veranderingen, stress en tegenslag. En mentale kracht kun je ontwikkelen. Organisaties kunnen hun mentale kracht vergroten door bijvoorbeeld het werk slim te organiseren, door te werken aan een cultuur van vertrouwen en verbinding en door persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren. Op de website van de Week van de Werkstress zijn diverse artikelen en instrumenten te vinden die hierbij helpen. Daarnaast zijn er de hele week activiteiten. Zoals webinars en masterclasses.

Praktische gids ArboNed 'Goed omgaan met werkstress'

De laatste periode van het jaar lijkt altijd wel de meest drukke tijd van het jaar te zijn. Werken is gezond en werkdruk is niet per se slecht. Toch ervaart een groot aantal werknemers stressklachten. Daarom zetten wij het voorkomen van verzuim door ongezonde werkstress centraal. ArboNed ondersteunt ondernemers hierbij met praktische oplossingen. Voor werkgevers die zelf al aan de slag willen, is er onze praktische gids 'Omgaan met werkstress'. Cover gids werkstress

In deze beknopte gids:

  • Alles over een goede energiebalans
  • Praktische tips om met (werk)stress om te gaan
  • Een stappenplan werkdruk aanpakken 

Download de gids

Meer tips en tools

Op onze werkstresspagina vindt u oplossingen waarmee u zelf of met behulp van ArboNed aan de slag kunt voor uw bedrijf en werknemers. Meer praktische tips: 

Praktische oplossingen

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten