Week van de Werkstress 2022

Leestijd
2 minuten
11 november 2022 bijgewerkt

Van 14 tot en met 18 november 2022 is het de Week van de Werkstress. Het thema dit jaar is ‘Mentaal en fysiek sterk!’. De week wordt georganiseerd door de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan (OVAL) met als doel extra aandacht voor werkstress te creëren. Ook ArboNed besteedt in het laatste kwartaal van het jaar extra aandacht aan het voorkomen van verzuim door werkstress. 

Hendel bouwplaats

Thema en activiteiten

Tijdens deze week is er naast aandacht voor het mentale welbevinden ook aandacht voor de fysieke gezondheid. Vandaar het thema 'Mentaal en fysiek sterk!'. Organisaties en mensen die mentaal sterk zijn, zijn beter voorbereid op veranderingen, stress en tegenslag. Organisaties kunnen hun mentale kracht vergroten door bijvoorbeeld het werk slim te organiseren, door te werken aan een cultuur van vertrouwen en verbinding en door persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren. Op de website van de Week van de Werkstress zijn diverse artikelen en instrumenten te vinden die hierbij helpen. Daarnaast zijn er de hele week activiteiten.

Webinar Voorkom uitval door werkstress

Wat kunt u als werkgever (met uw medewerkers) doen om ongezonde werkstress aan te pakken? ArboNed organiseert tijdens de Week van de Werkstress, op donderdag 17 november, een gratis webinar ‘Voorkom verzuim door werkstress’. In dit webinar krijgt u onder meer tips en handvatten om signalen van stress op tijd te herkennen en aan te pakken.

Meld u aan

Meer tips en tools

Op onze werkstresspagina vindt u oplossingen waarmee u zelf of met behulp van ArboNed aan de slag kunt voor uw bedrijf en werknemers. Meer praktische tips: 

Praktische oplossingen

Gerelateerde nieuwsberichten

Plan van aanpak bij verzuim
21 november 2022

Tips voor het opstellen van het Plan van aanpak bij verzuim

Lees meer
6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid
01 november 2022

6 tips bij het opstellen van een verzuimbeleid

Lees meer