Week van de Werkstress 2022

  • Leestijd
    2 minuten
  • 07 november 2022 aangemaakt
  • 11 november 2022 bijgewerkt

Van 14 tot en met 18 november 2022 is het de Week van de Werkstress. Het thema dit jaar is ‘Mentaal en fysiek sterk!’. De week wordt georganiseerd door de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan (OVAL) met als doel extra aandacht voor werkstress te creëren. Ook ArboNed besteedt in het laatste kwartaal van het jaar extra aandacht aan het voorkomen van verzuim door werkstress. 

Hendel bouwplaats

Thema en activiteiten

Tijdens deze week is er naast aandacht voor het mentale welbevinden ook aandacht voor de fysieke gezondheid. Vandaar het thema 'Mentaal en fysiek sterk!'. Organisaties en mensen die mentaal sterk zijn, zijn beter voorbereid op veranderingen, stress en tegenslag. Organisaties kunnen hun mentale kracht vergroten door bijvoorbeeld het werk slim te organiseren, door te werken aan een cultuur van vertrouwen en verbinding en door persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren. Op de website van de Week van de Werkstress zijn diverse artikelen en instrumenten te vinden die hierbij helpen. Daarnaast zijn er de hele week activiteiten.

Webinar Voorkom uitval door werkstress

Wat kunt u als werkgever (met uw medewerkers) doen om ongezonde werkstress aan te pakken? ArboNed organiseert tijdens de Week van de Werkstress, op donderdag 17 november, een gratis webinar ‘Voorkom verzuim door werkstress’. In dit webinar krijgt u onder meer tips en handvatten om signalen van stress op tijd te herkennen en aan te pakken.

Meld u aan

Meer tips en tools

Op onze werkstresspagina vindt u oplossingen waarmee u zelf of met behulp van ArboNed aan de slag kunt voor uw bedrijf en werknemers. Meer praktische tips: 

Praktische oplossingen

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten