"Wees oprecht geïnteresseerd in een zieke werknemer"

Bert Sjerp, verzuimbegeleider en preventiemedewerker bij Groenendijk PGN Bouw en zusteronderneming De Kwaasteniet Aannemersbedrijf, probeert uitval door verzuim altijd te voorkomen. Is dat niet mogelijk, dan zorgt hij dat de werknemer de draad zo snel mogelijk weer kan oppakken. "Vakmensen groeien niet aan de boom, daar moet je zuinig op zijn", zegt hij in een interview op de website van De Goudse Verzekeringen, waar hij al jaren zijn verzuimverzekering onderbrengt. Sinds 2016 heeft het Dordtse bouwbedrijf een Verzuimverzekering met Arbodienstverlening van ArboDuo (onderdeel van ArboNed) binnen de Bouwend Nederland mantel met De Goudse.

Interview ArboDuo

Bijzondere aanpak verzuim

Verzuimbegeleider Bert Sjerp houdt van een proactieve aanpak, zo valt te lezen in het interview. Waar de meeste bedrijven gewoon afwachten tot een bedrijfsarts hun zieke werknemer keurt, heeft Bert vaak al een plan van aanpak gemaakt om zijn werknemer aan de slag te houden. Bert: "Als ik afwacht, is het momentum voorbij. Bij ArboDuo vonden ze dat in eerste instantie wel erg voortvarend."

Goede samenwerking met ArboDuo en De Goudse

Nu kan Bert naar eigen zeggen "lezen en schrijven" met de mensen van ArboDuo. Net als met de VerzuimCoach van De Goudse. "De mensen van ArboDuo en De Goudse staan altijd voor me klaar. Ik heb zelf behoorlijk wat ervaring, maar het is prettig om mensen te hebben waarmee ik af en toe kan sparren."

Groenendijk PGN Bouw maakt ook dankbaar gebruik van het budget voor verzuiminterventies van De Goudse. Bert: "Dat geld gebruik wij bijvoorbeeld voor arbeidsdeskundig onderzoek of een bedrijfsmaatschappelijk werker. Heel fijn om zo’n extra potje te hebben."

Lees het hele interview op de website van De Goudse Verzekeringen.

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten