Welke arbodienst past bij mij?

Een basiscontract tussen werkgever en arbodienstverlener is sinds 1 juli 2018 verplicht voor de Arbowet. Naast de wettelijke verplichting zijn er meer goede redenen om een contract af te sluiten met een arbodienst. Waarop let u bij uw keuze voor een arbodienst? Lees hier een aantal aandachtspunten op een rij.

Welke arbodienst past bij mij?

Waarop moet u letten bij het kiezen van een arbodienst?

1. Persoonlijke aandacht

Samen met uw arbodienst kunt u het verzuim zo laag mogelijk houden. Dat is belangrijk voor uw medewerkers en voor u. Bovendien zijn er allerlei wettelijke verplichtingen waaraan u moet voldoen. Een arbodienst die persoonlijke aandacht biedt, werkt dan heel fijn. Bij ArboNed heeft u een vaste contactpersoon voor al uw arbozaken, bij u in de regio. Ook zijn er bij u in de regio klantbijeenkomsten over actuele thema’s. Zo krijgt u van ArboNed advies op maat op het gebied van verzuim en preventie.

2. Kies voor dienstverlening die bij u past

Om de juiste keuze voor de dienstverlening te maken, kijkt u niet alleen naar de kosten, maar ook naar de opbrengsten. Ook bedenkt u wat u zelf wilt doen en wat u graag uitbesteedt. Dankzij een effectieve begeleiding kunt u besparen op verzuim. De kosten van een arbodienst verdienen zich daarmee snel terug. ArboNed biedt diverse verzuimabonnementen. Met elk abonnement voldoet u aan de Arbowet. Het verschil zit hem in de kosten en de geboden diensten. U bepaalt zelf hoeveel u afneemt en kiest zo altijd een verzuimabonnement dat past bij uw onderneming.

3. Voldoe aan de wettelijke eisen

Kies voor een gecertificeerde arbodienst, waar wordt gewerkt met geregistreerde bedrijfsartsen die werken volgens de professionele standaarden en zich houden aan de regels van de privacy. Kiest u voor ArboNed, dan kunt u al deze criteria direct afvinken.

4. Praktische tools

Zorg ervoor dat u zo min mogelijk administratieve rompslomp heeft en kies voor een arbodienst die zaken handig, digitaal voor u regelt. Bij ArboNed krijgt u toegang tot de online verzuimportal Vandaag, waar u alle informatie op één plek vindt en u uw zaken eenvoudig kunt regelen.

Kies het verzuimabonnement dat bij u past

ArboNed adviseert u graag over hoe u uw medewerkers gezond houdt en een veilige werkomgeving creëert, zodat u kunt doen waar u goed in bent: ondernemen. Bij ArboNed geeft u aan hoe én wanneer wij in actie komen. Kort op de bal spelen en direct actie op de dag van de ziekmelding? Of het eerst even aankijken, zelf de regie pakken en later ArboNed inschakelen? U kiest bij ArboNed het abonnement dat het beste past bij uw onderneming.

Basiscontract regelen

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten