Welke invloed heeft overgang op werk?

De bekende klachten: opvliegers, slecht slapen en prikkelbaar zijn. Vrouwen boven de 45 krijgen te maken met de overgang. Een natuurlijk proces waarbij gezocht wordt naar een nieuw evenwicht. In sommige gevallen zijn de klachten zo erg dat vrouwen zich ziek melden. En soms weten ze niet eens dat klachten met de overgang te maken hebben. Waar moet u als werkgever op letten? 

Mensely, net als ArboNed onderdeel van HumanTotalCare heeft over dit onderwerp een korte webcast gemaakt. In deze video legt gynaecoloog Vera Haitsma de invloed van de overgang op werk uit, hoe je de signalen herkent, welke risico’s er op de loer liggen en wat je er als werkgever kunt doen.

De overgang, iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Hoewel niet iedere vrouw er evenveel last van heeft,  kunnen de symptomen het leven flink op zijn kop zetten. En die klachten zijn van invloed op het werk. Hoewel iedere vrouw in de overgang komt, is het aangaan van het gesprek hierover niet altijd even eenvoudig. Want hoe creëert u de juiste sfeer van vertrouwen en hoe stelt u de juiste vragen? De arbeid- en organisatiedeskundige van ArboNed kan u hierbij helpen.

Jubileumaanbod

ArboNed bestaat 25 jaar. En wie jarig is, trakteert! Werk binnen uw organisatie of team, samen met onze arbeids- en organisatiedeskundige, aan een fijne werksfeer waar open gepraat kan worden over bijvoorbeeld overgang. Zo zijn en blijven uw werknemers met plezier aan het werk, is er minder verzuim en minder verloop. 

Meer informatie 

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Beperken of zelfs voorkomen dat uw werknemers zich ziek melden, is van…

10 minuten