Zitloze Werkdag 14 juni 2022

  • Leestijd
    1 minuten
  • 03 juni 2022 aangemaakt

De Zitloze Werkdag keert dit jaar terug op dinsdag 14 juni met een speciale editie op Sportcentrum Papendal. Het team van Sitness pakt groots uit om zoveel mogelijk bedrijven te inspireren en handvatten te geven voor een vitale werkvloer. U kunt er met uw team bij zijn! Beleef deze dag samen met de Paralympische sporters en leer over vitaliteit en ziektepreventie. 

Zitloze werkdag

Nederlanders zijn Europees Kampioen zitten en COVID-19 heeft dit alleen maar versterkt. Nooit zaten we meer dan nu. Door het thuiswerken werden onze werelden kleiner, onze meetings langer en onze dagelijkse stappen minder. Wij hoeven niet meer uit te leggen dat te veel en slecht zitten ongezond is. Het vergroot de kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en klachten aan spieren, pezen en gewrichten.

Leren van de Paralympische sport

Veel valt te leren uit de Paralympische sport. De Nederlandse rolstoelbasketballers moeten veel zitten, waardoor zij op een bewuste manier omgaan met voeding en bewegen. Zij weten hoe je fit kan blijven, wat een goede zithouding is en helpen het Nederlandse bedrijfsleven.

Kom ook op 14 juni!

Bent u op zoek naar inspiratie hoe u uw medewerkers/collega’s weer in beweging krijgt? Wilt u handvatten ontvangen hoe u een vitale werkvloer kunt creëren? Wilt u leren van de TeamNL rolstoelbasketballers die gedoemd zijn om veel te zitten?

Tijdens de Zitloze Werkdag kunt u vitaliteitsworkshops volgen die gegeven worden door professionals uit de paralympische sport, het bedrijfsleven en door vitaliteitexperts. En u ontmoet sporthelden op de magische plek waar alle topsport samen komt: Sportcentrum Papendal.

Informatie en inschrijven

De inschrijving is geopend. U kunt nu uw team (4-20 personen) aanmelden. Meer informatie vindt u op www.zitlozewerkdag.nl

Schrijf u in

Sitness

ArboNed is trotse partner van Sitness, een initiatief van stichting BEN (Basketball Experience NL) en SKO (projectinrichtingen). Via Sitness kunnen bedrijven hun werknemers bewuster maken van hun zitgedrag en werken aan een vitale werkomgeving. Daarnaast ontmoeten werknemers de rolstoelbasketballers van het Nederlands team, ondervinden zij aan den lijve wat het is om zittend te sporten en ervaren in gesprek met de sporters hoe je om kunt leren gaan met onverwachte veranderingen op de werkvloer en in de privésfeer.