Zitloze Werkdag op 28 januari

  • Leestijd
    2 minuten
  • 08 januari 2020 aangemaakt

In samenwerking met Sitness dagen we u en uw werknemers op 28 januari aanstaande uit. Op deze Zitloze Werkdag vragen we u 25% van de werktijd staand door te brengen. Sitness helpt u tijdens deze dag met handige instructiebeelden voor oefeningen achter het bureau. Doet u mee?

Zitloze werkdag

Sitness is een initiatief van stichting BEN (Basketball Experience NL) en SKO (projectinrichtingen) en ontstaan uit een sponsorpropositie van sportmarketingbureau Triple Double ten behoeve van het Nederlands team rolstoelbasketbal. Met het Sitness project kunnen bedrijven hun werknemers bewuster maken van hun zitgedrag en uiteindelijk werken aan een vitale werkomgeving. Daarnaast ontmoeten werknemers de rolstoelbasketballers van het Nederlands team, ondervinden werknemers aan den lijve wat het is om zittend te sporten en ervaren in gesprek met de sporters hoe je om kunt leren gaan met onverwachte veranderingen op de werkvloer en in de privésfeer. Henk Hummel, algemeen directeur ArboNed: "Als trotse partner van Sitness staat ArboNed op tegen zitten en vervult samen met de andere betrokken partijen en initiatiefnemer SKO een actieve rol in dit project om zo meer werknemers in beweging te krijgen. Via de Zitloze Werkdag willen we mensen bewuster maken van hun zitgedrag en de gevolgen daarvan."

#staoptegenzitten

U kunt uw medewerkers stimuleren mee te doen met een warming-up en 28 januari minimaal 25% van de werkdag staand uit te voeren en dit te delen via de hashtag #staoptegenzitten. Ook voor chauffeurs, kraanmachinisten, of bijvoorbeeld heftruckchauffeurs is het belangrijk om zoveel mogelijk te bewegen. Advies is minimaal iedere anderhalf uur even uit het voertuig te komen. Voor beeldschermwerk adviseren onze ergonomen ieder half uur, twee minuten bewegen.