Zo bereidt u zich voor op verzuim

Een goede werkgever zorgt voor z’n werknemers. Ook wanneer er iemand (langdurig) ziek wordt. Als werkgever bent u dan ook verplicht om het loon door te betalen (maximaal 2 jaar) en u in te spannen voor re-integratie. Dit brengt kosten en risico's met zich mee voor uw bedrijf. Als werkgever heeft u diverse keuzes om de financiële gevolgen van ziekte en re-integratie van uw werknemer op te vangen. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de mogelijkheden onder elkaar gezet in deze praktische infographic.

Risico voor de werkgever bij verzuim

Het Ministerie van SZW heeft meer over dit onderwerp op een speciale website gezet, die vindt u hier. Wilt u de infographic op hogere resolutie, download hem dan hier.

Training Regels en verplichtingen bij ziekmeldingen (Wet verbetering poortwachter)

Bent u (mkb)-werkgever en nog weinig ervaring met verzuim? In onze training Regels en verplichtingen bij ziekmelden behandelen we alle vragen rondom verzuim en ziekte die aan bod kunnen komen indien u mensen in dienst heeft. Deze praktische training van één dag neemt u mee vanaf het moment dat er een ziekmelding wordt gedaan tot aan het tweede ziektejaar. 

Meer informatie

Gerelateerde nieuwsberichten

teaser_Bed

Verzuim verlagen

Gezonde werknemers maken een gezonde onderneming. Het verminderen of zelfs voorkomen van verzuim is van groot belang…

10 minuten