Zo houdt u de goede voornemens vol, ook op het werk

Begin januari. De goede voornemens staan ons nog helder voor de geest en we zijn nog vol goede moed. Maar dan begint het: we moeten de goede voornemens volhouden. U kunt uw werknemers hierbij helpen. En dat betaalt zich uit, want gezonde werknemers zijn minder vaak ziek en productiever op het werk. Lees hier hoe u uw medewerkers concreet kunt steunen.

Zo houdt u de goede voornemens vol, ook op het werk

Belonen

Het niet-roken is makkelijker vol te houden als werknemers hiervoor van het werk - naast een stoppen-met-roken-training - een beloning krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Een training aanbieden

Verandering van gedrag of leefstijl vergt meer dan alleen een goed voornemen. Daarom is het ook zo lastig vol te houden. Met een workshop of training pakt u niet alleen ingesleten gewoontes aan, u creëert ook bewustwording bij de werknemers. Hierdoor gaan zij zelf actief aan de slag, waardoor ze uiteindelijk gezonder worden én blijven.

Het goede voorbeeld geven

Door het goede voorbeeld te geven, is het voor de individuele werknemer makkelijker vol te houden. Dus doe de rookruimte in de ban, serveer alcoholvrij bier en wijn bij de vrijdagmiddagborrel en zorg naast de vette hap ook voor voldoende gezonde snacks in de kantine. Daarbij kunt u zelfs een beetje sturen door de gezonde snack op ooghoogte te serveren en de frikandel meer in een hoek van de kantine neer te zetten.

Meer informatie

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestresst, hebben meer energie en zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Voor u als werkgever zijn werknemers met een gezonde leefstijl dus heel waardevol en kostenbesparend. De leefstijlprogramma’s van ArboNed richten zich op bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Per thema is een programma dat hier op aansluit. 

Gerelateerde nieuwsberichten