Zo houdt u de goede voornemens vol, ook op het werk

Begin januari. De goede voornemens zijn nog vers en we zijn vol goede moed. Maar dan begint het: we moeten de goede voornemens volhouden. U kunt uw werknemers hierbij helpen. En dat betaalt zich uit, want gezonde werknemers zijn minder vaak ziek en productiever op het werk. Lees hier hoe u uw medewerkers kunt steunen.

Goede voornemens

1. Het goede voorbeeld geven

Het is voor uw werknemers makkelijker hun goede voornemens vol te houden als u het goede voorbeeld geeft. Ontmoedig roken, serveer alcoholvrij bier en wijn bij de vrijdagmiddagborrel en bied - naast de vette hap - voldoende gezonde snacks aan in de kantine.

2. Goed gedrag belonen

Het werkt om positieve gedragsverandering te belonen. Uit onderzoek blijkt dat het niet-roken bijvoorbeeld makkelijker vol te houden is, als werknemers hiervoor van het werk - naast een stoppen-met-roken-training - een beloning krijgen.

3. Hulp bieden

Voor gedragsverandering of een nieuwe leefstijl is meer nodig dan alleen een goed voornemen. Daarom is het ook zo lastig vol te houden. Hulp van een expert die praktische tips kan geven, kan het verschil maken. Een workshop pakt ingesleten gewoontes aan, geeft inzicht en concrete oplossingen. Uw werknemers gaan zelf actief aan de slag, waardoor ze uiteindelijk gezonder worden én blijven.

Meer informatie

Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie en zin om te werken. Vitale werknemers zijn productiever en minder vaak ziek. Voor u als werkgever zijn werknemers met een gezonde leefstijl dus waardevol en kostenbesparend. De leefstijlworkshops van ArboNed richten zich op bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Er zijn groepsworkshops en we bieden individuele coaching

Gerelateerde nieuwsberichten