Gezondheid bevorderen

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Uit onderzoek van TNO blijkt dat 40% van de werkgevers een beleid heeft op het gebied van leefstijl en beweging. Werknemers met een gezonde leefstijl verzuimen minder. De leefstijl is de keuze van de werknemer, maar u kunt wel degelijk uw werknemers bewust maken van hun leefstijl. ArboNed kan u daarbij helpen.

Wat u moet weten

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Met een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) brengt u alle arbeidsrisico’s in kaart, zodat u deze gericht kunt aanpakken. Als de Inspectie SZW u benadert voor een steekproef, moet u met een actuele RI&E, inclusief Plan van aanpak, kunnen tonen. De professionals van ArboNed ondersteunen u graag bij de toetsing of de gehele uitvoering én de vastlegging van de RI&E.

Offerte aanvragen

Preventief medisch onderzoek (PMO)

Met een Preventief medisch onderzoek (PMO) krijgen u en uw mensen inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid in combinatie met werk en leefstijl. En adviezen om dit te verbeteren. ArboNed biedt drie verschillende PMO's, afgestemd op uw wensen:

  • Het online ePMO.
  • Het PMO Persoonlijk, voor een uitgebreide gezondheidscheck voor uw werknemers.
  • Bij PMO Vitaal krijgt u maatwerk. 

Offerte aanvragen

Goed geregeld check

Met de Goed geregeld check weet u snel en makkelijk vragen of u voldoet aan de wettelijke verplichtingen, welke bedrijfsrisico’s u loopt en wat u moet regelen als werknemers ziek worden. In een paar minuten vult u de online vragenlijst in. U ontvangt direct advies over hoe u uw arbobeleid beter kunt regelen.

Trainingen

ArboNed Academy is het opleidingsinstituut voor werkend Nederland als het gaat om gezond en veilig werken. Met de trainingen en webinars kunt u als werkgever uw verzuim aanpakken én voorkomen. Liever een incompany training? Dat is ook mogelijk!

Aanpak stress en psychische klachten

220 dagen bent u een medewerker kwijt die uitvalt met psychische klachten. Ziek door stress is verzuimoorzaak nummer 1. Veel verzuim is echter te voorkomen. Als je weet dat een verzuimdag al snel € 250 kost, dan is niets doen geen optie. Vroegtijdig herkennen van signalen die kunnen duiden op uitval, is belangrijk.

Video

Herken de signalen

Duur: 1:46

Leefstijl verbeteren

De invloed van een ongezonde leefstijl op verzuim dringt steeds meer door. Als werkgever kunt u bijdragen aan een gezonde leefstijl van uw werknemers. U kunt ze bewust maken van hun leefstijl met onze workshops. Deze richten zich op verschillende leefstijlthema’s, waaronder beweging, voeding en ontspanning. Ook zijn er specifieke workshops voor medewerkers die in ploegendienst werken. Samen met u stellen wij een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma samen, zodat uw werknemers precies weten hoe zij hun leefstijl kunnen verbeteren.

Minder stress

Als je te veel en te lang stress ervaart, dan kun je ziek worden. Verzuim door stress is te voorkomen. In onze praktische training krijgen deelnemers uitleg over psychisch verzuim en leren ze om te gaan met werknemers met (dreigende) psychische klachten.

Slapen en werk

Slecht slapen leidt tot hoger verzuim, meer ongevallen en lagere productiviteit. Uit onderzoek blijkt dat 30% van de Nederlanders slecht slaapt. Wat moet u als werkgever hierover weten en nog belangrijker: wat kunt u hier aan doen?

Aanpak fysieke klachten

Een werkplek moet ‘kloppen’ om lekker te kunnen werken. Een fijne werkplek is voor iedereen anders, maar moet wel altijd op de juiste manier ingesteld zijn. Zo voorkomt u fysieke klachten en verzuim en draagt u bij aan de vitaliteit van uw werknemers.

Keuringen

Het is belangrijk om regelmatig te onderzoeken of uw werknemers in staat zijn te voldoen aan de (zware) eisen die het werk aan hen stelt, zodat ze zichzelf én anderen niet in gevaar brengen. Voor bepaalde beroepen zijn medische keuringen zelfs verplicht. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Wij helpen u graag verder.

Bel ons
030 299 64 44

Belafspraak
inplannen