Leontien van Moorsel inspireert ArboNed-klanten in Rotterdam

Leontien van Moorsel

Het enthousiaste team van ArboNed Rotterdam staat vrijdagochtend 29 maart klaar om klanten uit de regio te ontvangen voor de jubileum ontbijt-bijeenkomst. Naast ontbijten, kunnen ArboNed-klanten onder meer netwerken, in gesprek met onze professionals en gezondheidschecks doen. Leontien van Moorsel inspireert de aanwezigen met een persoonlijk verhaal over haar sportcarrière, eetstoornis, de steun van haar achterban en het belang van balans.

team
Team ArboNed Rotterdam

Gezondheidschecks

Al tijdens het ontbijt wagen de eerste ondernemers en hr-professionals zich aan een vingerprik voor het cholesterol, een bloeddrukmeting en een berekening van het bmi. Niet onbelangrijk, want een gezond en vitaal bedrijf begint bij hen.

25 jaar klant

Na een uurtje roept regiomanager Mark Voogt de aanwezigen bij elkaar voor het plenaire gedeelte van de ochtend. Hij heet de gasten welkom, stelt de ArboNedcollega's voor en peilt ook wie er aanwezig zijn. Twee van de aanwezigen blijken al 25 jaar klant bij ArboNed. Dat verdient uiteraard een bloemetje!

klant
Royal Sens is klant van het eerste uur

Oplossingen voor het stijgend verzuim

Mark bespreekt in zijn speech de stijgende verzuimcijfers. Een zorgelijke ontwikkeling, waar gelukkig wel oplossingen voor zijn. Dé manier om het tijd te keren is preventief actie ondernemen. “Met een actuele Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) brengt u de risico’s in kaart en kunt u hierop gericht actie ondernemen. Een Preventief medisch onderzoek (PMO) biedt uw werknemers inzicht in hun energieniveau, welbevinden, leefstijl, werkvermogen en arbeidsgerelateerde gezondheidsrisico’s. Én het PMO biedt oplossingen”, zegt hij.

kennismaken
Kennismaken met de aanwezigen

Leontien van Moorsel

Dan is het de beurt aan Leontien van Moorsel. “Ik ga een verhaal met jullie delen over best wel een egoïstisch persoon”, begint ze haar speech. “Iemand die alleen maar ging voor haar eigen doelen en niet meer inzag dat je dingen samen moest doen. Tot diegene won en niet blij was. In 1992 won ik de tour. Mijn droom sinds ik een klein kind was. Maar het winnen was geen droom, het was een nachtmerrie. Ik had een eetstoornis ontwikkeld.”

Centraal in haar verhaal staat wat ze heeft geleerd van haar eetstoornis. “Balans is het toverwoord”, zegt ze. “Van inspannen en ontspannen.” Ook de mensen in haar leven, die haar (ook in slechte tijden) hebben gesteund, vormen een rode draad in het verhaal.

Na haar lezing is er tijd voor vragen. Ze benadrukt het belang van balans nog maar eens: “Dan is alles leuk. 365 dagen inspannen kan niet. Bij mij leidde het tot een eetstoornis, jullie zouden een burn-out krijgen.”

Leontien van Moorsel
Napraten met Leontien van Moorsel

Vitaliteitsplein

Een aantal klanten praat nog even persoonlijk na met Leontien. De rest gaat op het Vitaliteitsplein aan de slag met de eigen gezondheid. Ze doen de gezondheidschecks die ook voorkomen in een PMO, spelen een virtual reality stressgame bij Vitalmindz en proberen de kantoorartikelen uit van SKO.

check
Gezondheidstests

ArboNed 25 jaar

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

ArboNed 25 jaar: voordelen, cadeaus, inspiratie

ontbijt

netwerken

speech

sko

Leontien van Moorsel en Mark Voogt
Leontien van Moorsel en regiomanager Mark Voogt