Ondernemers uit Rotterdam en omgeving aan de slag met de RI&E

Ondernemers uit Rotterdam en omgeving aan de slag met de RI&E

Wat doet de preventiemedewerker precies en hoe werkt het met de Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)? Klanten uit Rotterdam en omgeving gingen op vrijdag 21 juni onder begeleiding van ArboNed-experts aan de slag met de RI&E.

Blik achter de schermen

De kennissessie werd geopend door Mark Voogt, regiomanager bij ArboNed Rotterdam. Arbeidshygiënist Alka Barten-Keunen en arbeids- en organisatiedeskundige Wies van Hofwegen namen het inhoudelijke gedeelte voor hun rekening en namen de aanwezigen mee in het voorkomen van de arbeidsrisico's aan de had van de Risico-inventarisatie en -evaluatie. De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de werkgever bij het verminderen van arbeidsrisico's is een interessant thema. Want wat doe je als je werknemer geen veiligheids- of hulpmiddelen wil gebruiken? Met de ervaring van de specialisten uit de kon hier verder over gepraat worden. 

Risico-inventarisatie en -evaluatie

Tijdens de inhoudelijke presentatie was er veel ruimte voor vragen. Dit zorgde tijdens de hele sessie voor interessante gesprekken waarbij aanwezigen elkaar ook oplossingen aanreikten. Een van de vragen was hoe je de RI&E levend houdt en geen papieren tijger wordt, een onderwerp waar meer bezoekers in de praktijk tegen aan liepen. Na de sessie bleven bezoekers napraten en ervaringen uitwisselen over specifieke vraagstukken.

Meer kennissessies en webinar

Kon u niet deelnemen aan de sessie in Rotterdam? Wellicht past een van onze andere sessies in het land, of ons webinar, wel in uw agenda. Klik hieronder voor het overzicht.

Locaties en data kennissessies

Rotterdam en de RI&E
Door middel van kaarten werd het kennisniveau en informatiebehoefte van de aanwezigen gepeild.
Rotterdam en de RI&E
Voor alle aanwezigen stond er een kleine traktatie klaar
Rotterdam en de RI&E
Na de sessie was er een gelegenheid tot netwerken en kennis delen.