Mkb-relaties en klanten in Rotterdam in gesprek over werkstress

Rotterdam werkstress

KennissessieVoorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'

Op vrijdag 15 november ontvingen de collega’s van ArboNed Rotterdam klanten en mkb-relaties op de gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'. Arbeids- en organisatiedeskundige Wies van Hofwegen gaf samen met vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen Anje Oosthoek-Kreuger en Jolanda Bossers de gasten meer inzicht in en praktische tips over het voorkomen van verzuim door werkstress en de rol van een gezonde leefstijl hierin. 

Dat werkstress een probleem is, bleek uit de kennissessie maar ook uit onze recente cijfers. Van het langdurend verzuim (>42 dagen) wordt het grootste deel veroorzaakt door psychische klachten: 35%, 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd. Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit naar 294 dagen. Een verzuimdag kost gemiddeld € 250, des te belangrijker is het om verzuim door (werk)stress te voorkomen en gericht en tijdig aan te pakken. Mensen die goed in hun vel zitten, hebben daar niet alleen privé, maar ook op het werk voordeel van. Ze zijn minder snel gestrest, hebben meer energie, zijn productiever en minder vaak ziek. 

Rotterdam werkstress
Regiomanager Mark Voogt opende de sessie in het kantoor van Rotterdam. 

Door middel van het aanboren van energiebronnen kan voorkomen worden dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Maar hoe doe je dat precies was een vraag die in Rotterdam regelmatig terugkwam. Wies: "Vraag niet enkel hoe tevreden werknemers zijn maar wat er volgens hen gedaan moet worden om een minder stressvolle omgeving te creëren. Laat hen met eigen ideeën komen en begin het gesprek." Door middel van interactieve oefeningen en praktische tips tijdens deze kennissessie zetten onze deskundigen de gasten in Rotterdam aan het denken hoe zij energiebronnen op de werkvloer kunnen bevorderen. 

Overige sessies of gratis online webinar

Kon u niet aanwezig zijn bij de kennissessie in Rotterdam en wilt u toch meer horen over dit thema? Wellicht past een van onze andere sessies in het land wel nog in uw agenda?

Kijkt u liever online mee vanaf uw eigen computer of tablet? Dan biedt ons gratis webinar op donderdag 28 november 2019 van 12.00 tot 12.30 uur uitkomst. U kunt dit webinar live volgen of op ieder gewenst moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie

Wilt u meer weten over het voorkomen en aanpakken van verzuim door werkstress, kijk dan op www.arboned.nl/werkstress of neem contact op met uw vaste contactpersoon of e-mail naar salessupport@arboned.nl