Ondernemers uit regio Rotterdam in gesprek over arbeidsconflicten

Rotterdam

De gratis kennissessie 'Omgaan met verzuim door een arbeidsconflict' trok op 20 september 2019 een volle zaal met mkb-ondernemers bij ArboNed in Rotterdam. Regiomanager Mark Voogt opende de bijeenkomst die in het teken stond van het aanpakken van ongewenst gedrag, werkdruk en arbeidsconflicten.

In de presentatie gaven ArboNed bedrijfsmaatschappelijk werkers Monique Duiker en Jackie Brito een toelichting over het complexe onderwerp. Ook bedrijfsarts Winny Bussemaker beantwoorde een aantal van de vele vragen zoals: Welke rol speelt de vertrouwenspersoon? Wat doe je als medewerker niet meewerkt? Mkb’ers ervaren nogal eens dat ze beperkt invloed kunnen uitoefenen. Hoe kan de arbodienst hen daarbij helpen? Wellicht een open deur, maar volgens Monique is de communicatie erg belangrijk. ‘’Probeer bij een conflict altijd eerst het gesprek aan te gaan met de medewerker; samen uitzoeken hoe je op een goede manier verder kunt met elkaar. Als blijkt dat dit niet mogelijk is, is het slim om een re-integratie en preventieadviseur in te schakelen’’. 

Na de plenaire bijeenkomst was ruimte voor netwerken met een hapje en een drankje. Aan het eind van de ochtend gingen de deelnemers naar huis met een goodybag en praktische handvatten om met arbeidsconflicten binnen het eigen bedrijf om te gaan en verzuim te voorkomen.

Overige sessies of gratis online webinar
Heeft u de kennissessie in Rotterdam gemist en wilt u nog aansluiten bij een van onze andere sessies rond het thema arbeidsconflicten in het land? Kijk dan hier voor een overzicht van alle sessies.

Wilt u liever online meekijken vanaf uw eigen computer of tablet? Meld u dan aan voor ons gratis webinar op donderdag 26 september 2019 van 12.00 tot 12.30 uur. U kunt dit webinar live volgen en via de chat vragen stellen of op een ander moment terugkijken.  

Inschrijven webinar

Meer informatie en hulp
Meer informatie over het aanpakken van ongewenst gedrag, werkdruk en arbeidsconflicten leest u hier.  Kunt u hulp gebruiken? Profiteer dan van onze jubileumactie: 1,5 uur samenwerken met de arbeids- en organisatiedeskundige van ArboNed aan een goede sfeer en gezonde werkdruk voor € 250 incl. reiskosten, excl. btw.

Meer informatie