Samenwerking MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond van start

Rotterdam

Vitaliteit hoofdthema in samenwerking MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond en ArboNed regio Rijnmond

MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond en ArboNed regio Rijnmond gaan actief samenwerken per 1 januari 2022. Het hoofdthema van de samenwerking is vitaliteit. De afgelopen tijd heeft de coronacrisis nog eens onderstreept hoe belangrijk de gezondheid van medewerkers is. De organisaties bundelen daarom hun kennis en ervaringen om bedrijven in de regio te ondersteunen bij het gezond en vitaal houden van hun werknemers en daarmee hun bedrijf.

Vitaliteit vergroten

Gezonde en vitale werknemers zijn belangrijk voor het succes van een organisatie. Zeker in deze tijd waarin veel branches te maken hebben met een personeelstekort en de coronacrisis voor extra uitdagingen zorgt. Met het vergroten van de vitaliteit, draag je als ondernemer bij aan de duurzame inzet van werknemers en aan het voorkomen van verzuim. Daarnaast geef je door het bevorderen van vitaliteit invulling aan goed werkgeverschap en de arbotaken.

Expertise en ondersteuning

Wat kun je doen om werknemers werkfit te houden? Als hoofdpartner op het gebied van vitaliteit voor MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond denkt ArboNed mee over wat er nodig is en geeft praktische handvatten, kennis en ondersteuning aan ondernemers in de regio. Bijvoorbeeld door het delen van tips en praktijkvoorbeelden, het gezamenlijk organiseren van (online) regionale sessies of het ontwikkelen van hulpmiddelen voor arbeidsfitte werknemers.

Ingrid Coenradie, salesmanager ArboNed regio Rijnmond: “We kijken ernaar uit om samen met MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond vitaliteit op de agenda van elke mkb’er te zetten, want vitaliteit loont. Werknemers die zich goed voelen, werken met meer plezier, zijn productiever en verzuimen minder.”

Pieter van Klaveren, voorzitter MKB-Nederland Rotterdam Rijnmond: “Als ons iets duidelijk is geworden de afgelopen twee jaar, dan is het wel dat de waarde van een onderneming niet in materialen zit maar juist in mensen daarom zijn wij ook enorm blij dat wij 2022 samen met onze nieuwe Hoofdpartner ArboNed aandacht gaan besteden aan vitaliteit en gezondheid van de medewerkers.”

Kennispartner MKB-Nederland

ArboNed is sinds 2018 strategisch kennispartner van MKB-Nederland. Dit kennispartnerschap werd onlangs verlengd met nog eens drie jaar tot juli 2024. De thema’s verzuim, verzuimpreventie en vitaliteit zijn een belangrijk onderdeel van dit kennispartnerschap. Ook regionaal werken de partijen actief samen zoals in de nieuwe samenwerking met MKB Rotterdam Rijnmond.