Maartje Paumen inspireert tijdens jubileum ontbijt-bijeenkomst in Den Bosch

Maartje Paumen en Jos Kesseleer

Het is feest. ArboNed bestaat 25 jaar en viert dat heel 2019 samen met haar klanten. Op de jubileum ontbijt-bijeenkomst in Den Bosch zit de feeststemming er goed in. Klanten kunnen er korte gezondheidschecks doen, een ontspannende massage krijgen, een VR-spel spelen over stress, kennismaken met de professionals van ArboNed en genieten van een heerlijk ontbijt. Als klap op de vuurpijl geeft tophockeyster Maartje Paumen een bijzonder open, persoonlijke speech over de pieken en dalen van haar sportcarrière.

De allerbeste hockeyster

“We hebben het hier vandaag over gezondheid, maar topsport is natuurlijk eigenlijk helemaal niet gezond”, begint Marco Hoogerland, mental coach van Maartje Paumen. “Laat ik beginnen om Maartje eens goed te introduceren, want zij is de allerbeste hockeyster aller tijden.”

Maartje Paumen en Marco Hoogerland

Opgebrand

De aanwezigen geven haar een welverdiend applaus. Maartje Paumen voert het woord samen met haar mental coach. Een interessant sprekersduo, dat duidelijk goed op elkaar is ingespeeld. Paumen speelde sinds 2004 voor het Nederlands elftal en werd in 2011 captain van het team. In 2015 ging het mis. Ze was opgebrand. Een combinatie van jarenlang keihard werken, alleen gaan voor goud, het plezier in de sport verliezen. Ze deed een pas op de plaats. Tien maanden voor haar laatste Olympische Spelen ooit, ging ze er acht weken uit.

Maartje Paumen en Marco Hoogerland

Herstel

In die acht weken werkte ze hard aan haar herstel, fysiek en mentaal. Ze kreeg de tijd zichzelf weer te vinden en ook het plezier in het hockeyen. “Als ik terugkijk op 2015 was ik een heel jaar bezig om tegen dingen te vechten. Het werk werd steeds minder leuk en kostte steeds meer energie”, vertelt Paumen. Hoogerland, haar mental coach: “Zelfs de beste van de wereld is wel eens onzeker. Maar iemand met haar passie, kan buitengewoon snel weer fit zijn.”

Maartje Paumen

En op de werkvloer?

Hoe je de vertaalslag kunt maken naar de werkvloer, kunnen Hoogerland en Paumen haarfijn uitleggen. “Als je op de werkvloer zes weken uitvalt, ben je vergeten en vervangen. Er is niets zo erg als dat. Ook al is het moeilijk, houd uw werknemer betrokken. Besteed aandacht aan uw werknemer. En maak de te behalen doelen niet te groot, want het geeft een goed gevoel als je je doelen haalt.”

Wilt u Maartje Paumen ook live zien spreken? Dat kan nog op de jubileum ontbijt-bijeenkomsten in Venlo, Maastricht en Arnhem.

Verzuim verlagen

Aanleiding voor de bijeenkomst is uiteraard het 25-jarig bestaan, maar ook de zorgelijke stijging van de verzuimcijfers de laatste jaren. Het goede nieuws is dat werkgevers die stijging wel een halt kunnen toeroepen, vertelt regiomanager Jos Kesseleer. Door in te zetten op preventie, via een Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) en Preventief medisch onderzoek (PMO).

Het PMO staat centraal op het Vitaliteitsplein. De aanwezige klanten kunnen hier onder meer een aantal health checks doen, die onderdeel zijn van het PMO.

PMO
Health checks

25 jaar ArboNed

Heel 2019 staan we stil bij ons 25-jarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Bekijk onze speciale jubileum-pagina en maak kans op mooie cadeaus voor een gezond en vitaal bedrijf.

Alle jubileumvoordelen

ArboNed Den Bosch
Team ArboNed Den Bosch
ontbijt
Aan het ontbijt
ArboNed Den Bosch
De professionals van ArboNed stellen zich voor

BMW

SKO